Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji
Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.
W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.
Ludzie:
Remigiusz Rączka
Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.
Komentarze
391 komentarzy
nie został usunięty i poczytaj regulamin, pa pa
manipulacja..jezeli pisze komentarz ...jako osoba z branzy..klient..owej restauracjii...i zostaje on usuniety...jako nie zgodny z zalozeniem medatora...to portal nowiny...przestaje dla mnie istniec...pa pa
w pewnej Chacie nawet te pierogi sprzedają XD
z całym Twoim wpisem się w pełni zgadzam i go popieram, ale pierogi z biedronki są na prawdę smaczne i wiadomo, że się do domowych nie umywają, ale i tak je lubię :)
pozdrawiam
czytajac to co piszecie jedno jest pewne-wypowiadaja sie sami geniusze kulinarni,autorytety swiatowe,autorzy ksiazek o gotowaniu...wiedzacy wszystko najlepiej w ...BEZWSTYDNYM OBGADYWANIU Bogu ducha winnego czlowieka..Nie idzcie tam ,nie jedzcie tam,nie ogladajcie jego programow. Piszac pseudo-fachowo-kulinarnie w negatywnym wydzwieku,przysparzacie P.Raczce klientow(chcacych sprawdzic prawdziwosc waszych opinii) a przede wszystkim wystawiacie sobie jak najgorsze swiadectwo-zawistnikow,plotkarzy i jeszcze gorzej.Poza schabowym i mrozonymi pierogami z Biedronki umiecie podac do stolu cos lepiej i wiecej? To otwierajcie kolejne knajpy, a innym dajcie spokojnie robic to, co oni uwazaja.
wszytskie wpisy, które sa zminusowane można przeczytac, więc to żadna manipulacja, bo sa nadal do wglądu, wystarczy kliknąć w "wyświetl komentarz" :)
Widać jak na dłoni manipulację dotyczącą niekorzystnych dla restauracji wpisów z dnia 7 i 8 lutego które to zostały zminusowane, tak żeby ich treść nie była widoczna. A szkoda. Dla mnie bardziej wiarygodne są zróżnicowane opinie,niż "wazeliniarstwo"które od razu budzi podejrzenie co do zgodności ze stanem faktycznym.Tak czy inaczej rolada w Nautiliusie dla mnie jest najlepsza.
jedzenie przyzwoite chociaz bez rewelacji. czas podania w normie. ceny nieco zbyt wysokie, zwazywszy ze pan Raczka chodzi i z klientami rozmawia zamiast gotowac. Niestety pierwsza, najwazniejsza wizyta nie kupila mojego podniebienia :) daleko,daleko za dworkiem w zawadzie :)
Wczoraj spędziłam również miły wieczór ale co do jedzenia porażka, widocznie źle trafiliśmy, musaka - totalna beznadzieja a myślałam że to będzie coś. Szkoda. Może kiedyś tam wrócę ze względu na miłą atmosferę, piękny wystrój i przecudowną obsługę.
Dzisiaj bardzo miły wieczór spędziłam w tej restauracji. Chociaż Pana Remigiusza nie widziałam to jadłam sałatkę szefa oraz pyszny sernik, miło wspominam, wybieram się tam na dzień kobiet. A co do komentarzy poniżej - niech każdy przyjdzie i sam oceni, łatwo pisać jak nie wie się o czym
każdy będzie chodził jeśc tam, gdzie będzie mu pasowało.Niepotrzebne te całe wyzwiska i kłótnie.Najgorzej , gdy zaczynają się już agrumenty typu gorole i hanysy.W tym momencie należałoby już zakończyć dyskusję, bo poziom schodzi poniżej dna.
hanysy jednak niewiele się różnią od sowieckiej swołoczy, panie "hanys"... Fajnych ma pan ziomów, panie Rączka. W każdym razie panu życzę sukcesów. Proszę nie oglądać się na teksty zawistnych kucharzyn - do ich knajp ludzie nie chodzą, bo ich mentalność ma wpływ zarówno na atmosferę w knajpie, jak i jakość podawanych dań - wszędzie zawiść i oszustwo.
o jak podchwycili to zaraz właściciele brudnych bud z kebabami i pizzerii, a przeciez wyraźnie napisał - jakby on miał restaurację, to by tak robił... ale co to za różnica, obsmarować trzeba kogo się da, bo na kebaby wsiury już nie będą do Wodzis przyjeżdżać hahah
nie wiem czy ma coś wspólnego ze Śląskiem czy nie.Chodzi o to,że "hanys" reklamę już mu zrobił :" restauracje, w ktorej "hanys" zachęca do plucia do talerza "gorolom".Szowinizm czystej wody, mnie jednak już kojarzy się z tym tekstem.Gratuluję PR .Jeszcze zachęć do selekcji przy drzwiach.
co ma ta restauracja wspolnego ze slaskiem ani wystruj ani ubior obslugi na zdjeciach widac aranzator wnetrza niema pojecia o slasku i slaskiej
no toś "zareklamował" teraz ten lokal.Niech ci P.Rączka podziękuje za taką segregację ewentualnych gości.Tłumy goroli pędzących do "restauracji", w której pluje się im do talerzy.Proponuję to szeroko rozreklamować.
Wy jestescie wszyscy popier... lepiej sami miejscie taka odwage i wejdzcie do takiego interesu a nie pisac jakies pierdoly w internecie. zazdrosci takk ale nic od siebie... dobree :))
smak potraw ...indywidualna sprawa...ciekawe...jak sa przyjete jakies normy..to sie ich trzymamy...a co do restauracji pana...Raczki...to miejsce..kiepskie...osiedle..o raczej kiepskiej renomie...przed restauracja...kilka miejsc postojowych..o kilka za mało..a co do otwarcia..jezeli ktos raczy gosci faszerowanymi jakjami...reliktem komuny..spuscizna restauracji pss spolem..to raczej sie nie zna....zycze powodzenia.
widze tutaj duzo chorych osob, chorych na watrobe i woreczek, bo zolc z zawisci ich zalewa. Idzcie do doktora, kupcie sobie leki a od razu poczujecie ulge i bedziecie mniej zlosliwi. Jak to prosto wylewac na kogos pomyje,posadzac go, szkalowac. Tylko co wam pan Raczka zawinil?Nie chcecie ,to nie chodzcie do jego restauracji,nikt tam was nie ciagnie sila.Ale dajcie mu spokoj i nie obrazajcie bez powodu. Smak potraw i ocena ich to INDYWIDUALNA SPRAWA.Niech kazdy sam ocenia i nikogo nie podcina.
~mik lepiej napisz jak twoja speluna z kebabami się nazywa i czemu nie macie swojego człowieka od wylewania pomyj na innych restauratorów, tylko w czarny PR musi się bawić sam kucharz, słabo stoicie?
Masz rację. Pyszną roladę wołową z kluskami sosem i kapustą czerwoną, można zjeść w Nautiliusie w Radlinie za dużo mniejsze pieniążki Nie pasuje u Rączki,są inne restauracje,a wybór należy do nas.
...a w Rybniku plajtnie za 2 miechy :)
Trochę nie widze tej lokalizacji w najbiedniejszym mieście w regionie. Po pół roku przeniesie się do Rybnika.
tort tez beznadziejny za duzo lukru bo marcypan to napewno nie byl
bylam nie polecam tez jestem kucharzem beznadzieja ryz suchy plony poledwiczki nie doprawiawione salatka bez smaku wstyd dla takiego kucharz u nas tez gotowal bezadzieja
z tego cowiem...to niejaki romek...co predzej gotowal w zlotej iglicy....o ile...tą czynnosc w jego wydaniu mozna nazwac gotowaniem..
a kto tam będzie kucharzem ,no bo Rączka nie potrafi gotować
dla kogo ta knajpa ? A może Pyjter Szolc idzie w odstawka razem z całą biesiadą
Na pewno odwiedzę bez względu na opinie.Jeżeli komuś nie odpowiadają ceny to ma przecież inne restauracje.
Mam nadzieję że będę zadowolona i że sporo ludzi z poza Wodzisławia się tu zjawi.
Pan Remigiusz zrobi Wodzisławiowi niezłą reklamę,bo przecież jego program był i jest bardzo popularny,powinniśmy to potraktować jako duże wyróżnienie.Dotąd tylko Biedronki powstawały,zakłady zamykano więc cieszmy się że wybrał Wodzisław Śląski.Oby mu się wiodło,życzę z całego serca.
Pani Piratce dziękuję za dane adresowe!
Felcia -to kto i która Pani?
Ale gryfno ta Felcia, palce lizać
~miałem sen jak Piast? Piast to była lumpiarnia a nie restauracja. Pełno żuli i kryminałów żłopało piwsko od rana do wieczora, ciągle burdy, brud i syf, co to w ogóle za z d*py wzięte porównanie? :/
~chyba kiepski początek to mogła se iść na kebaba albo pizza, tego w wodziu nie brakuje hahah
do poniżej--nie byłam tam jeszcze ---- ale dlaczego ty piszesz za znajomą???? to co opowiedziała może nie pokrywać się z rzeczywistością ----jak ktoś nie był tam osobiście niech nie opisuje bo"""jedna baba drugiej babie"'' i tak rodzą się plotki------ zaznaczam nie mam żadnego interesu aby bronic tej restauracji
znajoma była na początku tygodnia, na kartę czekała 15 min, w efekcie podeszła i sama ja zabrała, kiedy chciała coś zamówić to oczywiście ale 'niestety nie ma tego dziś', na zupę czekała kolejne 15 min, a na 2 danie 1h , wspomnę tylko że np. sałatki do obiadu nie dostała choć jest w cenie,połowa obiadu była surowa-placki, głupio było się jej upomnieć o tę sałatkę .. coś mi się wydaje ,że jeżeli taki bd początek to ludzie nie bd przychodzić...
Rączce ani Sowa ani Gessler nie pomoże W Wodzisławiu wszystko plajtuje
Komentarz poniżej pewnego poziomu [Wyświetl komentarz]
ta knajpa skończy tak jak Piast , niestety
jeleń stawia , a łoś pije
a kto stawia?