Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji
Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.
W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.
Ludzie:
Remigiusz Rączka
Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.
Komentarze
391 komentarzy
dokładnie, a ja jestem gorolem, a Pana Remigiusza szanuję i chciałbym, aby mu jak najlepiej interes prosperował, bo to dla Wodzisławia jak najlepsza reklama
A ja sie zgadzam z Alojzym zeby cos krytykowac trzeba miec podstawy
urzad skarbowy-a kto i ile zaplacil tobie i tobie podobnym za obrazanie i opluwanie?Rozumiem,ze jest ci to potrzebne, bo w ten sposob leczysz kompleksy i dowartosciowujesz sie " najtanszym kosztem".
Życzyć chłopowi aby jak najlepiej interes szedł!! a jak nie pasi wam on to wynocha do SR tam macie pełno fast-gówien itd
Jestescie jak UB szukacie dziury w calym.
ile Rączka zapłacił za reklamę w nowinach ??? bardzo ciekawe
Z bezmuzgowcem nie pogada
zawisc,zawisc,bezintersowna zawisc to jedyna nasuwa sie czytajac "komentarze" niektorych "znawcow". Zrobcie choc czesc tego co P. Raczka i wtedy dogadujcie. Zwierzeta maja wiecej dobroci, zyczliwosci niz "fachowcy", ktorzy szczekaja tutaj dla zabicia nudy. Kucharko tchorzliwa, dlaczego R.Raczka sprayu nie trzymal pod stolem tylko w torbie?... sciemniaj babo dalej, widocznie za tlusto gotujesz i miesza ci sie...
Ale ze mnie jeleń jest :) nie ma wiekszego jelenia niz ja!!!!
Nawet BARANIE nie umierz sie podpisac,mieszkam w BRD ale pamietajcie kazda inicjatywe popieramy / i to ty jestes JELENIEM!
Widze,że rączka nawet na cały etat ma zatrudnionego jelenia który będzie go bronił zawsze i wszędzie na każdej stronce w necie.
Sidziec przy klawiaturze i krytykowac kazdego to umie kazdy bezmuzgowiec,wam wszystkim z tej zazdrosci ze wam nie wyszlo sie juz w dupie poprzewracalo jak muwi F.Kiepski.CHwyccie sie roboty to Polska bedzie rosla w sile to i wam bedzie sie zylo lepiej.Ja popieram ludzi z inicjatywa jak R.Raczka.
kebaby i pizzery się obawiają, że ludzie zaczną zdrowo jeść
a co nie wiedziałeś, że każda elita za darmo rwie się do koryta.
co to za elita, która ryje się do koryta
to nie dyrdymały , ale prawda która W OCZY KOLE / patrz: oceny wpisów/
czas , menu i ekonomia zweryfikuje racje bytu każdej restauracji i wypisywanie tutaj różnych dyrdymałów jest bezzasadne , a wręcz świadczy o nieobyciu tu piszących
~kucharka widocznie Pan Remigiusz nie chciał urazić pracujących tam kucharzy i zrobil tak, jak oni na co dzień :)
a najlepsze smakowo jedzenie mają w Hubertusie w Wilczy
do kucharki---to jezeli juz podjełas temat to miej odwaga i napisz w jakiej to restauracji bylo bo napisać idzie "BYLE CO" a gdzie fakty???
gdybyś była prawdziwą kucharką to byś wiedziała, że śmietana w sprayu (aro) po wyciśnięciu do miski nie nadaje się już do następnego przełożenia bo robi się z niej "woda", jak już jesteś taka dokładna to podaj w którym to odcinku lub jakiej restauracji to sobie zobaczymy na wlasne oczy , bo taką śmietanę poznać nawet przez ekran. Pozatym ubicie śmietany to żadna trudność i nie trzeba być kucharzem żeby to zrobić, więc po co by miał to robić Rączka jeszcze w dodatku przed obcymi ludźmi wiedząc że się to rozniesie. A może to jednak zazdrość lub próba szkalowania ?
do Kucharek przecież nie musicie jeść w tej restauracji, na pewno tam nie byłyście ale krytykujecie ,narzekacie - ludzie opamiętajcie się
zgadzam się z kucharką.Takie to jest to telewizyjne "gotowanie".a na marginesie -zauważyłem że wszystkie niekorzystne wpisy są prawie natychmiast minusowane. Czyżby CENZURA nadal działała? A przecież ktoś mądry napisał-PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI.
Widziałam na własne oczy jak Rączka będąc gościnnie w jednej z restauracji
( w której pracowałam ) przed kamerami zaczął ubijać śmietanę , po chwili kamery wyłaczyli Rączka wyjął z torby śmietane w spraju "aro" i wcisnął do takiej samej miski, włożył trzepaczkę i włączono kamerę , nie wiem czy miałabym odwagę kiedys spróbować jego potraw......
a Ty pewnie flaczki zamawiasz
to chyba trufle i kawior zamówiłeś
taki podstawowy obiad z rodzina to od 200 do 300 złotych Ile razy w roku będzie Was stać no takie żywienie ?
typowo po śląsku czyli tłusto
a mi tam szkoda bonsai
co to to jest co wymieniłeś? hahah, same fast foody dla wieśniaków co zjeżdżają ze swoimi Paniami żeby im zaimponować pizzą czy kebabem :D
McDonald, McGaś, 7 Dni, Wiejska Chata, Bobo, Ankara Kebab i wiele innych
który lokal żywieniowy w Wodzisławiu przetrwał dłużej niż rok ?
każdy Hanys po ślubie jest Pan Tofel
jak młody Polok zostanie senatorem to mu Rączka bydzieśląsie kluski i rolady gotowoł , mo za co dziękować,bo mu Paweł kariera w show-biznesie zrobić pomógł
do prowdy-to tys ni ma chlop, tys je baba abo anka grodzko! Jezeli to co piszesz jest prawda, jesli caly dzien spedzasz w kuchni ubrany w fartuch. To znaczy, ze twoja slubno pracuje gdzies ciezko zebyscie mieli za co jesc i zyc. To sobie wystawiles cenzurke! A nudelkulom tez baba swoja oklodosz?haha Wynglowy piec zamien na indukcyjny, bo zanieczyszczasz luft.
czyli prawdziwy hanys siedzi pod pantoflem? hahah, racja, racja, tylko przed kolegami na grubie cwaniaczy, a w doma szara myszka :D
dobre to !!! Prawdziwy hanys warzy w doma przy wynglowym piecu i baba nimo wstympu do kuchnie, bo baby nie umieją warzyć, tako je prowda. Żodyn normalny ślonzok, nie bydzie nabijoł kapsy restaratorom!!
dam stówe jak Remigiusz będzie gotować w swojej knajpie
kebaby i frytki to domena wsiurów, co zjeżdżają na weekendy ze swoimi paniami na super romantyczne randki do mega wypasionych restauracji o powierzchni 2 na 2 metry, gdzie obsłuży ich miły pan o śniadej cerze, wydając kolejnego kebaba znienawidzonym chrześcijaninom pomyśli i wypowie cichaczem - Allahu akbar!
to jest domena goroli i hanysów - wyśmiać, obsmarować, z szargać opinię drugiemu, a samemu nawet nie pójść do knajpy, ale w gardłowaniu pierwsi. Oni wszystko wiedzą, nawet co w piekle gotują, a ich żony to dopiero roztyte babsztyle, wychowane na frytkach i kebabie. Gdzie oni do takiej knajpy, za drogo powiedzą,,,,, powodzenia, dużo dobrego i smacznego jedzenia ----- życzą smakosze.