Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji
Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.
W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.
Ludzie:
Remigiusz Rączka
Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.
Komentarze
391 komentarzy
Bylem wczoraj ale zamkniete mieli ponoc kafejka internetowa ma byc u raczki !!
Najlepsze pierogi u mara w kanczudze polecam cena tylko 2 kopiejki za sztukę ruskie igraszki gratis .och te ukrainki robią dobrze kiełbasy na różnie
Odkąd w nautilusie trafiła mi sie przemielona skorka z kielbasy w k. mielonych zaczęłam unikać wszelkich naszych pseudo-restauracji... Może sie skuszę do Raczki skoro już tu cos otworzył.
bylem tam wczoraj, dostalem nalesniki z pradem 110V, kapusniak z stawonogow rozszczepialnych, cielecinke z egiptu, taka podpalana z leksza, pozniej leczo z malym plodem nosorozcowym bez papryki bo mam uczulenie i skaze bialkowa, a nastepnie deser z nasieniem pletwala krzywoustego , ponoc dobre na porost wlosow i ujedrnia meskie klejnoty a za wsysztko zaplacilem swoja diamentowa karta mastercard!!
żenada, to cu tu wypisujecie, z kim ja żyje w tym kraju!
Wpadajcie! Szykujemy juz miejsca.
Ludzie do psychiatryka zanim bedzie za pózno,,,,o ile już nie jest!!! wszyscy!!!
ja jadłem w noutiliussie we radlinie odgrzywano rolada i mioła być wołowo a była wieprzowo, rozwodnione zimnioki i kapusta jakoś staro
dzwonilem tam terozki, chcialem zabukowac stol dla 10 vikingow i jadlospis zgodnie z tradycjami mojej rasy tj: mamuty utracie + skrzynie kozlowate, nastepnie zupe z albinosow niebieskich ze zasmazka z krokusow himalajskich no i gronnowy twarozek z napletka mirkowego i kompot ze sluzu kopciuszana wodorowego!! pychotka!!!!!!!
Nowy zakwas cola+ mocz polecam mniam aha może być z cukrem
Ja jadłem kotlet z psa 3 kategori pomielony razem z buda
Takie menu tylko u Raczki a ja jadlem z kolei kundle z walowej, prawdopodobnie mieszance pudla i rottweilera, z ziemniakami z wyspy WIelkanocnej + surowke z glowizny beszterdniczego i stasia drosikowego!!! mniam mniam!!!
Ciekawa uwaga Panie Dalton, bo ja jadlem tam ostatnio kreciki wykopkowo-wiosenne nadziewane oliwkami z grecji + zurawina ze stepow akermanskich w zalewie gronnowej!!
Jadłem mrowki w miodzie i twardziki przydrozne w musztardzie panie raczka smakowalo ale pózniej się zygalo
wezme cie u raczki na zapleczu a ty poprosisz o dokladke oo tak tam smakuje
veni vidi vici, a Tobie polecam seks szybki i niezobowiązujący Smakuje najlepiej
Kto jadł w niedzielę obiad u Rączki i jak smakowało?
co ty masz z tym pluciem do zupy? Ostatnio zohydzałeś lokal Rączki sugerując plucie do zupy gorolom.To ty w domu tak robisz czy co, bo skąd takie pomysły do głowy moga komuś przyjść .
rączka gotuje i chlesterol produkuje
obserwuję "karierę"Rączki z boku od czasu jego"opowieści wigilijnych z popuczonymi gołkami choinkowymi w kapsie na rzici" o których Ty BP na pewno nie słyszałeś. Wiem coś niecoś.
ale te pajace z nautilusa sa beznadziejne jak tak potraficie opluwac to na pewno tez plujecie klientom co sa przy kasie do zupy ja bym tam w zyciu w tej waszej spelunie nie usiadł do stolu . Byłem dzisiaj na obiedzie w Raczki i było baaardzo smacznie i wszystko takie swieze super
bylem..rosol zimny..metny...z sladowa iloscia makaronu...hekele...kwasne...ciastko na deser sklepowe...wszystko w temacie..
do dwa posty niżej: aleś ty głupi człowieczku. Ty zapewne oceniasz ludzi tylko po tym co od nich możesz dostać, jak czerpiesz korzyści ze znajomości z kimś to możesz o nich pisać cacy nawet jakby to był gbur , cham, nieudacznik a jak nie masz żadnych korzyści ze znajomości to go oplujesz i oczernisz chociaż by to był porządny człowiek? albo jeszcze inaczej - nie znasz a piszesz żeby sobie ulżyć? Moje P pisz z dużej litery!
Jadłem wczoraj rolade była zimna hello co to ma być
aleś człowieku wazelinom posmarowoł, co ci Rączka obiecoł,-rolada z kluskami czy miejsce przy zmywaku?
Remek nie przejmuj się chamskimi wpisami. Osiągnąłeś SUKCES! Trzymaj tak dalej! Życzę Tobie wszystkiego dobrego i samych przyjaciół wokół Ciebie dlatego, że jesteś miłym i dobrym CZŁOWIEKIEM.
Fajne śląskie potrawy, tylko jesc
Panie Raczka trzymam kciuki,zycze powodzenia.Szkoda ,ze nie bedzie Pana w TV silesia ,bo w Libii ogladalismy ,,kuchnia po slasku.Oczywiscie gotowalismy z panem,a ten kolacz slaski-pycha
Lepszy raczka niz brudne mieso w kebabie no wiesniaki minima mniam
najwięcej tu mieszają brudasy z radlina od nountilusa więc widać komu się gorąco zrobiło, coś im te odgrzewane obiadki nie idą hahah
bardzo dobre jedzynie u kebabuf i piceruf
bardzo dobre jedzenie w restauracji Hubertus w Wilczy na trasie Rybnik-Gliwice
bardzo dobre jedzenie jest w Uchylsku w Mexico polecam
O! obudziły sie radlinioki! nie było bledu w nazwie. podaje za wikipedią: bakutil - zakład przemysłowy przerabiający padłe zwierzęta i poubojowe resztki zwierzęce na paszę dla zwierząt, żelatynę spożywczą i mydło. idealnie pasuje do Bakutilusa, ktory tyle sil tutaj poswiecil na zutylizowanie konkurencji...
ale obrzydliwy Twój komentarz . Następnym razem postaraj się przynajmniej napisać poprawnie nazwę lokalu o który Ci chodzi.
to te karaluchorze z bakutilusa z Radlina . sami ludziom dają padline wiec sie boja prawdziwej restauracji, tfu karaluchy radlinskie.
jak czytam te komentarze to myslę że to konkurencja pisze te głupoty z czystej zazdrości
zazdrość ludzka nie zna granić
logo + hasło Mszany: gmina z sercem jak dzwon i żołądkiem od Rączki. Ciekawe co będzie symbolem mózgu bo narazie ani śladu!
a ja byłam 8 marca w STREFIE SMAKU w Syryni i w prezencie do obiadu otrzymałam kawę mrożoną.Miły gest i cieszy.