Remigiusz Rączka gotuje w swojej restauracji
Remigiusz Rączka, kucharz, autor programów kulinarnych w telewizji, także stały felietonista "Nowin Wodzisławskich" od piątku jest również restauratorem. Właśnie 1 lutego przy ul. Wyszyńskiego otworzył restaurację Rączka Gotuje, w budynku, w którym wcześniej znajdował się lokal Bonsai.
W menu znajdują się typowe potrawy śląskie, również dania dla trzymających linię oraz potrawy z podróży Remigiusza, np. bułgarska musaka. Kucharz zapowiada również wypiek własnego pieczywa. Podczas otwarcia nie zabrakło ogromnego tortu oraz życzeń pomyślności w kierowaniu biznesem.
Ludzie:
Remigiusz Rączka
Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.
Komentarze
391 komentarzy
jo 3 dni czekołech
raczka to buty powinien pastowac ,a nie lokal prowadzic !!! nie polecam drogo i czas oczekiwania 7 godzin przesada!!!
W Wodzislawiu to nie ma szans sie utrzymac. Tu nie ma zwyczaju jadania w lokalach.
I jeszcze mi się przypomniało że oprócz tego że dałem za zestaw roladowy 26 zeta to jeszcze nie usłyszałem nawet 1 sekundy śląskiej muzyki choćby po cichu w oddali.Leciały jakieś szarpistruny pewnie z 90 czy z zetki.Także w dwie osoby z małą colą trzeba 60 zeta wygrzebać z kieszeni.
teraz już nikaj niy ma dobrej rolady ---
~----------- do poniżej najeść się można wszystkim i kilogramem pierogów za 4,79 z kauflandu ;) a kup za 12 zł wołowiny na rolady i reszte produktów na obiad i opłać jeszcze pracowników, czynsz najmu, media itd... za 12zl to nawet pizzy z samym sosem nie zamówisz, kebab chyba tyle kosztuje heheh
~Togi ma rabat na roladę u radlinioków za czarny PR na tym forum ;p
Aleś chłopie wymyślił,ja w centrum Częstochowy za 12 zł jestem najedzony i jeszcze dostane rabat na kolejny obiad,,,,wydaje mi sie że ceny u pana rączki beda systematycznie opadać i tylko teraz są bardzo zawyżone każdy ciekaw jak tam jest wiec idzie ten jeden raz i płaci więc czemu nie korzystać ale na długą mete przy tych cenach to sie nie zajedzie daleko.
Jak chcesz dobrze zjeść musisz dobrze zapłacić , a będziesz mógł się drogo wysrać, a jak cię nie stać to sraj tanio
togi ,ten oszust jest naganiaczem w nautiliusie
~rgrgAa to co ty jesz, pęczak i wodzionkę?
To już widać kto tu najwięcej sieje fermentu, radlinioki z nautilusa.... a ja myślałem, że kebaby i pizzery ;p
Masz rację.Roladę w tej cenie i to b.dobrą zjesz w Nautiliusie w Radlinie.Spróbuj a nie pożałujesz.
za jeden obiad u niego mam na tydzien jedzenia
Nie gorączkujmy się chłopcy i dziewczęta ,w Wodzisławiu nawet śnieg ....pada.
Za drogo jak na śląskie jedzenie.Taki zestaw z roladą powinien kosztować najwięcej 20 zł a nie 26.
DROGO !!! i CZAS OCZEKIWANIA 1,5 godziny !!! przesada
co też smakosze piwa z biedronki i mrożonej pizzy mogą wiedzieć o prawdziwym jedzeniu
Bylem widzialem nigdy wiecej oblali mnie bograczem i no gajerek z armaniego poszedl sie rypac :((
Byłam w tej restauracji i wyszłam zadowolona. Miła obsługa i dobre jedzenie. Szkoda, że nie jest na rynku bo wtedy byłby to koniec kolejnej słabej restauracji na rynku.
to określenie czy ten zwrot,jest starszy niż Panowie ze wspomnianego kabaretu razem policzeni.Powstał wtedy kiedyś Ty na KAKU PAPU godoł. Wiekowo odpowiada raczej Kabaretowi Starszych Panów-słyszałeś o nich ?
Nie masz prawa nikogo obrażać. Sam tego nie wymyśliłeś. Chciałeś się pochwalić, że widziałeś skecz Kabaretu Młodych Panów?
taki z Rączki restaurator, jak z mysi dupy rajzentasza!
boś Ty jest gorol naturalizowany
cenzura działa błyskawicznie, kasuje po trzy wpisy na raz, czy klientów brak , kuchnia nie ma co robić ??? to łopaty do ręki i śnieg odrzucać bo sypie !
kebaby i pizzery normalnie biołj gorączki dostają, że chłopowi to nieźle prosperuje :)
po jakiemu? nie znam tego ortodoksyjnego języka hahah
tak bardziej ortodoksyjnie po śląsku: drapszajs
a na drugi dzień sraczka-oto cała tajemnica kulinarnego talentu p.Rączki.
~do lukiii małże na parze, przegrzebki z szynką parmeńską, pieczarki nadziewane krabem i jambalaya z owocami morza, a czemu pytasz?
taka to niestety prawda
rączka dba tylko o swoje pieniądze, tyle w temacie
odpowiadam na pytanie-kto to jest ten Rączka? Otóż -jest to sztucznie stworzony twór medialny wymyślony specjalnie na potrzeby śląskiego-kulinarnego showbiznesu w celu poprawy oglądalności chałtury z anteny TVŚ.
lukiii nie był , bo nie zna menu a się tylko chwali. Pewnie w domu pił piwo z biedronki
Szanowna Redakcjo,
jeżeli to możliwe, proszę uniemożliwić dodawanie komentarzy przez "Jana Niezbędnego:-(".
Komentarze w/w są poniżej jakiegokolwiek poziomu, a także są przyczyną zbędnych komentarzowych dyskusji oraz zawierają treści obraźliwe.
pochwal się co jadłeś
Byłem dzisiaj i polecam lokal, na prawdę dobre jedzenie.
jesteś nieprzeciętnym bezmózgowcem. Nie umiesz pisać gramatycznie nawet na klawiaturze .
a kto to jest ten rączka?
A jestem SLAZAKIEM i zgadzam z GOROLEM