Sobota, 16 listopada 2024

imieniny: Edmunda, Marii, Gertrudy

RSS

Kulinarna prezentacja Jastrzębskiego Węgla

03.10.2013 09:18 | 16 komentarzy | jus

W środę, 2 października, odbyła się prezentacja Jastrzębskiego Węgla. W jej trakcie zawodnicy pokazali swoje drugie, kulinarne oblicze. Następnie rozegrany został mecz z drużyną VK Ostrava.

Kulinarna prezentacja Jastrzębskiego Węgla
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Prezentacja Jastrzębskiego Węgla odbyła się w hali widowiskowo-sportowej w Jastrzębiu. Imprezę prowadzili komentator telewizyjny, Jerzy Mielewski i dietetyk, Marek Zaręba. Na kulinarnych stanowiskach, siatkarze mieli przygotować trzy dania: śródziemnomorską przystawkę, japońskie danie główne i deser z kaszy jaglanej. Zawodnicy i sztab szkoleniowy zostali podzieleni na cztery zespoły. Grupę Michała Kubiaka stworzyli: Simon Van de Voorde, Jakub Popiwczak oraz Mateusz Malinowski. W zespole Michała Łasko gotowali Dima Filippov, Alen Pajenk oraz fizjoterapeuta Patryk Kłaptocz. W kuchni Michałowi Masnemu pomagali Patryk Czarnowski, team manager Paweł Szczebak oraz Lorenzo Bernardi, a Damianowi Wojtaszkowi, Massimo Caponeri, Thomas Jarmoc oraz Krzysztof Gierczyński.

Dania przygotowane przez drużyny oceniało jury w składzie: prezydent Marian Janecki, prezes klubu Zdzisław Grodecki oraz zastępca prezesa JSW, Artur Wojtków. Sędziowie zdecydowali, że najlepiej w kuchni radził sobie zespół Michała Łasko.

Następnie rozegrany został mecz z drużyną mistrza Czech, VK Ostrava. Spotkanie zakończyło się zwycięstwem jastrzębian 3:0. W składzie Jastrzębskiego Węgla zagrali: Łasko, Pajenk, Masny, Van de Voorde, Jarmoc, Kubiak, Wojtaszek (libero) oraz Filippov, Malinowski.

- Cele na ten sezon są takie jak i w zeszłym. Chcemy zdobyć Mistrzostwo Polski. W tym roku mija 10 lat, od kiedy zdobyliśmy ten tytuł, to właściwa pora na powtórzenie sukcesu sprzed dekady – powiedział w trakcie prezentacji prezes klubu, Zdzisław Grodecki.

Zdjęcia z meczu Jastrzębskiego Węgla i VK Ostrava, można zobaczyć tutaj.