środa, 27 listopada 2024

imieniny: Waleriana, Wirgiliusza, Ody

RSS

Mięsa od Janety na pewno nie zabraknie

15.05.2011 12:58 | 0 komentarzy | acz

Dwa samochody mięsa – pracownicy Ernestyna Janety przygotowali do rekordowego bigosu najlepsze mięsa ze swojej firmy. Te stopniowo dodawane są do naszej potrawy. Zobacz zdjęcia.

Mięsa od Janety na pewno nie zabraknie
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

A co w bigosie?

Składniki podstawowe: kapusta kiszona – 350 kg, kapusta słodka – 350 kg, kiełbasa zwyczajna – 100 kg, boczek niewędzony – 75 kg, koncentrat pomidorowy – 62 kg, golonka bez kości – 35 kg, łopatka – 20 kg.

Przyprawy: liść laurowy – 0,45 kg, ziele angielskie – 0,45 kg, pieprz czarny – 0,75 kg, majeranek – 0,45 kg, gałka muszkatołowa – 0,3 kg, grzyby suszone – 7,5 kg, wino czerwone – 30 l, śliwki suszone – 15 kg.