W Wodzisławiu ruszył Food Fest. Co zjemy na zlocie food trucków? [ZDJĘCIA]
To już ten moment. Prawdziwy powiew wiosny, który nad wodzisławskim Rynkiem unosi się wraz z zapachami szamki serwowanej prosto z food trucków. Od piątku trwa tam bowiem wiosenny food fest.
Food fest się rozkręca. Oby pogoda dopisała przez kolejne dwa dni
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Zlot food trucków trwa w Wodzisławiu Śląskim od 5 do 7 kwietnia, a konkretnie:
- piątek 5.04 / 15:00-20:00
- sobota 6.04 / 12:00-20:00
- niedziela 7.04 / 12:00-20:00
Wśród wystawców pojawili się:
- Mięso Burgery
- Curry Point (serwuje m.in. pad thai)
- Steak by Philly (rodzaj amerykańskiej kanapki serwowanej z antrykotem)
- Sloow Hot Dog (serwują hot dogi z dodatkami)
- Dim Sum Factory (kuchnia azjatycka, a konkretnie pierożki Dim Sum, gotowane na parze. Z czym są? Wieprzowiną i grzybami mun, kurczakiem teriyaki, wieprzowiną, chili i sosem sriracha (bardzo ostry sos na bazie papryczek chili), z kimchi i ziemniakami oraz mieszanką grzybów mun i shiitake, z serem feta i szpinakiem).
- Burrito in Love
- Zapieksa i Fryty (zapiekanki oraz frytki z dodatkami)
- Zlangoszowani (serwują langosze, węgierski przysmak)
- Frytki Belgijskie
- Kurtosz Kołacz (słodki przysmak)
- Zatopione (owoce w czekoladzie)
- Choco Kebab (kebaby na słodko)
- Złote Paluchy Churros (również pozycja na słodko)
- Lody i sorbety
Czekoladowe kebaby
Steak by Philly