Sobota, 23 listopada 2024

imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

RSS

Masz firmę w branży spożywczej? Zakończyliśmy zapisy do prestiżowego konkursu „Czas na Śląskie".

26.11.2021 12:04 | 0 komentarzy | MK

Konkurs „Czas na Śląskie” ma na celu wyłonienie i wypromowanie najlepszych produktów i usług branży spożywczej wytwarzanych przez firmy mające siedzibę w województwie śląskim. Jest o co walczyć - nagrodą główną w Konkursie jest kampania promocyjna w mediach Wydawnictwa Nowiny o wartości 10 000 zł! Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu. Organizatorem Konkursu jest Wydawnictwo Nowiny.

Masz firmę w branży spożywczej? Zakończyliśmy zapisy do prestiżowego konkursu „Czas na Śląskie".
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Nie od dziś wiemy, że śląskie smaki są lubiane i docenianie zarówno w całej Polsce, jak i poza jej granicami. Za ich smakiem stoją śląskie firmy, które wytwarzają i sprzedają zdrową i smaczną żywność, wysokiej jakości produkty, a wiele z nich świadczy usługi na najwyższym poziomie. Jednak wiedza o tej działalności nie zawsze jest powszechnie znana, dlatego celem naszej akcji jest przede wszystkim promocja lokalnych marek oraz ciekawych i wyróżniających się produktów.

„Nasz konkurs to nie tylko świetna okazja do promocji konkretnych firm i produktów/usług branży spożywczej, ale również całego regionu!” – mówi koordynator konkursu Joanna Janik

Masz firmę w branży spożywczej? Dlaczego warto wziąć udział?

Zdobywcy nagród głównych i wyróżnień otrzymają:

  • prawo do posługiwania się tytułem "Czas na Śląskie" – Znak Jakości Wydawnictwa Nowiny przez okres jednego roku w celach promocyjno-reklamowych oraz prawo do używania logotypu Konkursu,
  • nagrodę w formie kampanii reklamowej o wartości od 5000 do 10 000 zł netto do wykorzystania w mediach Organizatora (do wyboru: Nowiny Raciborskie, Nowiny Wodzisławskie, Nowiny Żorskie, Nowiny Jastrzębskie, portal Nowiny.pl, media społecznościowe Nowiny.pl - Facebook, Instagram, ekrany LED - Racibórz i Żory),
  • unikatowe statuetki zaprojektowane specjalnie na Konkurs oraz wyróżnienia i dyplomy

Dołącz do firm, które już zgłosiły swój udział w konkursie! Na zgłoszenia czekamy do 30 listopada – przekonuje Joanna Janik, Koordynator Konkursu i Marek Kuder, Dyrektor Działu Rozwoju Biznesu Wydawnictwa Nowiny

 Unikatowa statuetka została zaprojektowana
specjalnie na prestiżowy Konkurs "Czas na Śląskie"

 Wyboru najlepszych produktów dokona specjalnie powołana Kapituła Konkursu w składzie:

Michał Krotky
szef kuchni Restauracji Młyn w Raciborzu 

 Z gastronomią związany od 14 lat, nie licząc ukończenia technikum gastronomicznego. Od 9 lat na stanowisku szefa kuchni. Podchodzi bardzo ambitnie, starannie i z uśmiechem do gotowania, dzięki czemu w każdej kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Pobyt w Londynie i praca w restauracji z gwiazdką Michelin uświadomiły mu, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Aktualnie od 5 lat szef kuchni restauracji Młyn w Raciborzu. Nieustannie się rozwija poznając i testując nowe potrawy i smaki. Gotowanie to jego pasja, którą rozwija się całe życie.

Tomasz Szypuła
właściciel rodzinnej lodziarni  - Lody Szypuła 1974
czyli Lodziarni Miś w Raciborzu i Lodziarni pod Orzechem w Baborowie 

Absolwent szkoły gastronomicznej w Raciborzu 1997. Mieszkaniec Raciborza. Mistrz Polski w lodach rzemieślniczych Exposweet Warszawa 2017. Uczestnik mistrzostw świata w lodziarstwie rzemieślniczym Coppa dell Mondo Rimini 2018. Wykładowca w międzynarodowej szkole cukierniczo-gastronomicznej Ashanti Łódź. Obecnie przygotowuje się do startu w indywidualnych mistrzostwach świata w lodziarstwie rzemieślniczym w Bolonii we Włoszech po dwuletnich eliminacjach i wygranej w polskim finale 2021. Jego praca to ogromna pasja, którą dzieli się poprzez tworzenie nowych smaków lodowych, wyrobów cukierniczych i tortów nowoczesnych.

 

mgr. Anna Kłosek
zawodowo - specjalista do spraw żywienia
prowadząca gabinet dietetyczny "Dietetyka ANNA KŁOSEK" w Raciborzu

Specjalizuje się w żywieniu osób zmagających się z nieprawidłową masą ciała, prowadzi dietoterapię chorób dietozależnych, zajmuje się zmianami nawyków żywieniowych swoich podopiecznych oraz dietetyką kosmetyczną. Absolwentka Wyższej Szkoły Medycznej oraz  Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach, uczestniczka licznych konferencji oraz szkoleń z zakresu żywienia człowieka na każdym etapie życia. Swoje początki z żywieniem rozpoczęła już w średniej szkole, zdobywając tytuł Technika Żywienia i Gospodarstwa Domowego. Prywatnie - szczęśliwa mama dwójki dzieci, żona, pasjonatka zdrowego stylu życia, miłośnicza dobrej kuchni, twierdząca, że zdrowe może iść w parze z pysznym, do czego stara się przekonywać innych. Promująca również aktywny tryb życia i przede wszystkim zdroworozsądkowe podejście do diety. 


Regulamin konkursu znajdziesz na stronie https://kupujesmakuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/Czas-na-Slaskie-regulamin-Konkursu-2021.pdf

Zgłoszenia produktów/usług przyjmujemy do 30 listopada!
Ogłoszenie wyników Konkursu  nastąpi 15 grudnia br. podczas relacji LIVE studia śniadaniowego Nowiny, a statuetki, wyróżnienia i dyplomy zostaną wręczone zwycięzcom podczas Śląskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego na Zamku Piastowskim w Raciborzu 17 grudnia!

Chcesz wiedzieć więcej o Konkursie?
Napisz do nas już dziś i zgłoś swój udział! Zadbaj o wizerunek Twoich wyjątkowych produktów! Zapraszamy.

Wejdź na stronę https://kupujesmakuje.pl/czas-na-slaskie-2021/ i wypełnij formularz zgłoszeniowy, zadzwoń do nas na tel. 608 678 209 lub napisz maila reklama@nowiny.pl.

Organizator: Wydawnictwo Nowiny, ul. Kościuszki 32a, Racibórz