Naturalnie wegańskie pasty od Frutavity
Zdrowe przekąski coraz bardziej zapełniają pułki sklepowe. Świadomość klientów rośnie. Szukają produktów z naturalnym składem, czystą etykietą i możliwie najmniej przetworzone. Odpowiedzią na oczekiwania konsumentów globalny dystrybutor dodatków spożywczych, firma Katolik Group pod swoją marką Frutavita oferuje naturalne, wegańskie pasty z orzechów i daktyli.
Po orzechy, migdały czy suszone owoce sięgają już nie tylko osoby będące na zbilansowanej diecie, ale każdy, kto ma świadomość jak ważne jest zdrowe odżywianie. Szczególnie zimą trudno o dobre świeże owoce, więc doskonałą alternatywą są owoce suszone, wszystkie pestki, ziarna oraz orzechy.
Moda na superfood trwa w najlepsze, więc producenci żywności prześcigają się w propozycjach, aby spełnić oczekiwania klienta. Firma Katolik Group, która od blisko 30 lat dostarcza dodatki spożywcze na rynek polski i zagraniczny, niespełna rok temu, pod marką Frutavita skonfekcjonowała najpopularniejsze bakalie, słodziki, płatki i ziarna, dostarczając klientom najwyższą jakość i smak produktów.
Teraz firma poszła nieco dalej, włączając do oferty naturalne pasty z orzechów arachidowych i laskowych, migdałów i daktyli. Produkty te są w 100 proc. naturalne bez dodatku słodzików, soli czy substancji konserwujących. - Pasty idealnie nadają się do smarowania pieczywa, tostów, grzanek, krakersów, gofrów czy naleśników. To również ciekawy składnik domowych ciast i ciasteczek. Można je jeść nie tylko na słodko, ale także dodawać do sosów i pikantnych past do mięs- mówi Paweł Katolik, prezes zarządu Katolik Group, właściciel marki Frutavita.
Pasty to świetne rozwiązanie na pożywne wegańskie śniadanie lub dodatek do deseru. Orzechy to skarbnica kwasów oleistych. Migdały z kolei są naturalnym nośnikiem wartości odżywczych. Daktyle zawierają witaminy z grupy B i A, żelazo, potas i wiele innych niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania pierwiastków. Dzięki zawartości zarówno nienasyconych kwasów tłuszczowych, jak ich wielu witamin bakalie korzystnie wpływają na cały organizm, a przede wszystkim na układ krążenia, układ nerwowy oraz układ pokarmowy.
Pasty od Frutavity dostępne są w pięciu wariantach: arachidowa smooth, arachidowa crunchy, orzechowa, migdałowa i daktyl z orzechem laskowym i karobem.
Autor: Justyna Korzeniak/ Katolik Group
Materiał zewnętrzny
Najnowsze komentarze