Dawid Koczy z Gołkowic w show o kuchni europejskiej
11 maja na antenie telewizji TVS SILESIA rozpoczął się największy kulinarny show na Śląsku. Spośród setek wysłanych zgłoszeń wyłoniono 12 uczestników, którzy rywalizowali ze sobą na ulicach Chorzowa. Ostatecznie wybrano 8 uczestników.
Materiał wideo:
Wśród nich znalazł się Dawid Koczy (mieszkaniec powiatu wodzisławskiego). W najbliższą niedzielę o godz. 17:00 zobaczycie jego zmagania kulinarne w duecie z Karoliną Żelasko. Ci młodzi ludzie będą musieli przygotować potrawę wylosowaną spośród kuchni europejskich. Kto z nich przejdzie do półfinału? Kto okaże się lepszy? Dowiecie się w niedzielę.
Jak Dawid znalazł się w programie? "Zgłoszenie na casting wysłała za mnie moja przyjaciółka. O programie przeczytała w Internecie, kiedy brałem kąpiel (śmiech) i następnego dnia - ku mojemu zdziwieniu zaproszono mnie na rozmowę".
Dawid Koczy od 10 lat jest związany z branżą show-biznesu oraz mediów. Pracę w mediach rozpoczął w 2009 roku w agencji PR. W 2010 r. dołączył do Grupy Radiowej Agory, gdzie pełnił rolę Redaktora Prowadzącego portalu tuba.pl oraz Brand Managera portalu tuba.fm. Następnie przez rok pełnił funkcję Dyrektora Sprzedaży w międzynarodowym magazynie VICE. Od stycznia br. pełni funkcję specjalisty ds. wizerunku. Współpracuje z wieloma firmami oraz osobami publicznymi.
"8 Smaków Europy" to bez wątpienia najlepsze i największe widowisko kulinarne na Śląsku. Będzie dużo emocji, wzruszeń, ale przede wszystkim dobrego gotowania. Program "8 Smaków Europy" poprowadzi Agnieszka Wajs. O co chodzi w nowym kulinarnym show Telewizji TVS? Wyłonieni w drodze castingu zawodnicy, w cotygodniowych zmaganiach będą musieli stawić czoło kuchni europejskich państw. Zmagania zawodników oceniać będzie 6-osobowe jury, w skład którego wejdą szefowie kuchni Restauracji Czerwona, przedstawiciele mediów, politycy oraz najwięksi śląscy artyści. Na zwycięzcę czekają atrakcyjne nagrody m.in. wycieczka dla 2 osób czy też specjalny cykl programów w telewizji TVS.