Skarby Raciborszczyzny: Tort jakiego w mieście jeszcze nie było
- Przyjdź w niedzielę na Rynek, poczęstujemy Cię urodzinowym tortem z okazji naszych 20 urodzin - zapraszają Nowiny Raciborskie. To dzieło Cukierni Conditorei, wykona je Adrian Malcharczyk.
- To będzie naprawdę duży tort - zapewnia jego twórca Adrian Malcharczyk. Do jego produkcji zostanie użytych m.in.: 50 spodów biszkoptowych, 35 kg kremu z nutellą i ilość masy włoskiej wystarczająca by zrobić 85 małych, tradycyjnych tortów. - Spokojnie 1000 kawałków do poczęstunku z tego wyjdzie - zapewnia Adrian Malcharczyk, twórca smakołyku. Tort Nowin Raciborskich będzie największym tortem, jaki wykona on na zamówienie. Do tej pory takim rekordowym produktem był tort-moneta zamówiony przez urząd miasta na okoliczność wydania przez NBP raciborskiej monety 2 zł z wizerunkiem baszty więziennej. - Tamten miał średnicę 1,5 m. Był jeszcze tort dla Galerii Młyńskiej, piętrowy, on był najwyższy. Ale ten dla Nowin będzie największy, bo o wymiarach 2,8 m na 1,5 m - podsumowuje cukiernik.
Tort wjedzie na Rynek o godz. 17.00, wtedy rozpocznie się poczęstunek.
Komentarze
7 komentarzy
I tu się mylisz!!! Bo w domu mam lepsze torty niż te z cukierni!!! Dobrze wiem ile margaryny jest w tych tortach :( Nawet w domach mieszają masło z margaryną aby obniżyć koszt tortu. A tym bardziej w waszym !!!
Daję głowę,że nie ma tam margaryny,ale Raciborskie masełko,i Raciborska kremówka. Rok temu jadłam taki tort w Galeri MMlyńskiej. Był pyszny. Więc,nie cuduj Smakoszu,bo w domu tego nie masz
Jak w tym torcie będzie więcej margaryny niż masła to dziękuje za taki poczęstunek!!! :(
nie traktuj mnie jak tłuka, bo sama powinnaś chociaż trochę postarać się zrozumieć, na jakiej ziemi żyjesz
Człowieku, zażyj coś na uspokojenie, weź prysznic, wyjdź z psem na spacer, pooddychaj świeżym śląskim powietrzem. Co mnie to obchodzi co ty preferujesz.
jakoś nie preferuję poczęstunku od polskich okupantów
To czekam na zdjęcia tortu, niestety sama nie dam rady zobaczyć :(