DZ: Ceny warzyw idą w dół
Eksperci informują, że w porównaniu do zeszłego roku i początku 2011, warzywa mogą być tańsze nawet o 50 proc. Oczywiście nie wszystkie. Tak dużo stanieją, te które w zeszłym roku biły rekordy cenowe, na przykład kapusta i cebula.
Pozostałe warzywa i owoce będą tańsze kilkanaście procent. Do czasów, kiedy za kilogram marchewki płaciliśmy 0,80 gr. jeszcze nam daleko, ale zielone światło dla zdrowego odżywiania już świeci.
Czytaj więcej na stronie Dziennika Zachodniego:
http://www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/407810,to-nie-sen-warzywa-i-owoce-s-smaczne-zdrowe-i-coraz-ta-sze,id,t.html?cookie=1
Komentarze
2 komentarze
Jest wiosna warzywa zaczely dojrzewac na polach (narazie sałaty, rzodkiewki) to nic dziwnego że spadły ceny to ja powiem coś więcej latem pomidory tez spadna a nawet ogórki :) Nie mówiąc już o jesieni gdzie jabłka będą po złotówce
CIEKAWE SKĄD BRANE SĄ TE DANE CENOWE BO JA TAŃSZYCH CEN NIE ZAUWAŻYLEM