Gastro LAB w Raciborzu. Jak prowadzić rentowny biznes w branży gastronomicznej
Jak prowadzić rentowny biznes w branży gastronomicznej? Co można poprawić i po jakie rozwiązania sięgnąć, by poprawić zyski? Zapraszamy przedsiębiorców z branży gastronomicznej na spotkanie, które już 19 października odbędzie się w raciborskiej pizzerii Emilia Romagna (Pl. Wolności 5). Zaczynamy o 9:00. Naszym gościem będzie Sławek Głomski, kucharz i doświadczony menedżer.
Plan spotkania:
9:00 – 9:10 | Poranna kawa, przedstawienie programu spotkania i idei spotkań Gastro Lab;
9:10 – 10:10 | Sławek Głomski: „Mentalne zmiany w sposobie zarządzania restauracją, czyli co zrobić, żeby prowadzić rentowny biznes w branży gastronomicznej”
1. Diagnoza obecnego stanu zarządzania i identyfikacja kluczowych obszarów, w których wymagane są zmiany.
– Omówienie bieżących wyzwań i barier
– Prezentacja danych finansowych ilustrujących efekty obecnego podejścia do zarządzania
2. Adaptacja Nowych Filozofii i Narzędzi Zarządzania:
– Prezentacja nowoczesnych modeli zarządzania finansami i operacjami, które promują rentowność
3. Plan Działania i Implementacja:
– Określenie konkretnych kroków do wprowadzenia zmian w zarządzaniu
– Ustalenie harmonogramu i odpowiedzialności za implementację nowych praktyk
10:10 – 11:00 | Dyskusja, wolne wnioski, podsumowanie spotkania.
BIO prelegenta
Sławek Głomski – kucharz, doświadczony menedżer restauracji z wieloletnim stażem w środowisku międzynarodowym. Specjalista w zakresie zarządzania podmiotami żywienia zbiorowego, właściciel firmy i platformy szkoleniowej, konsultant biznesu gastronomicznego. Jako przedsiębiorca, wspiera branżę gastronomiczną w ramach konsultacji i realizacji projektów w zakresie optymalizacji kosztów prowadzenia lokali jak i zarządzania personelem. Więcej na stronie: https://www.finansewgastronomii.pl/kim-jestem/
Spotkanie jest bezpłatne, aby wziąć w nim udział wystarczy się zarejestrować. Zapraszamy przedsiębiorców z branży gastronomicznej z całego regionu.
***
Gastro Lab w Raciborzu: Mentalne zmiany w sposobie zarządzania restauracją, czyli co zrobić, żeby prowadzić rentowny biznes w branży gastronomicznej
data: 19 października 2023 r. | godz.: 9:00-11:00
miejsce: Emilia Romagna (Plac Wolności 5, Racibórz)
prelegent: Sławek Głomski
źródło: Raciborski Inkubator Przedsiębiorczości