Poniedziałek, 23 grudnia 2024

imieniny: Sławomiry, Wiktorii, Iwona

RSS

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi laureatem 55 Konkursu Produkty Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym 2023

31.05.2023 15:30 | 0 komentarzy | MP

Znana w całym regionie firma rzeźniczo-wędliniarska z Lubomi zdobyła pierwsze miejsce w konkursie pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zorganizowanym przez Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego.

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi laureatem 55 Konkursu Produkty Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym 2023
Marian Smyczek – główny technolog, Ewelina Janeta-Skorupska – córka właściciela, Krzysztof Skorupski – specjalista ds. Sprzedaży i marketingu podczas gali 55 Konkursu Produkty Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym 2023
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Zakład istnieje na polskim rynku od 1989 roku. Specjalizuje się w sprzedaży najwyższej jakości mięsa, wędlin i produktów garmażeryjnych bardzo zdrowych i naturalnych. Najwyższa jakość produktów, które klient może zakupić w firmowych sklepach wynika przede wszystkim z dobrze wyselekcjonowanego żywca, który pochodzi od lokalnych rolników i z własnej hodowli.

Wysokiej klasy produkty

Kładziemy nacisk na proces hodowli zwierząt, dlatego tak istotne jest ich prawidłowe i jak najbardziej naturalne odżywianie. W związku z tym prowadzimy u rolników nadzór nad hodowlą żywca, co pozwala nam uzyskać produkt finalny wysokiej jakości. Nasze sklepy posiadają najbogatszy asortyment świeżego, wysokogatunkowego mięsa, wykwintnych wędlin oraz domowej garmażerki – mówi Ernestyn Janeta, właściciel zakładu.

Codziennie rano dostarczane jest mięso z własnego rozbioru. Jest ono w pełni naturalne, a co najważniejsze świeże. Świeżość mięsa stała się ogromną zaletą sklepów. Ponadto sklepy oferują wędliny niepakowane, na życzenie krojone z możliwością spakowania na miejscu.

Dzięki temu wędliny, są cały czas świeże, soczyste, nawet te pokrojone na plasterki lub porcje. A jeśli nie mamy pomysłu na obiad to możemy skorzystać z gotowych dań, które oferuje firma. To najszybszy sposób na zdrowy i pożywny posiłek, jak z domowej kuchni.

Nasze produkty są najlepszej jakości. Cieszymy się z zaufania klientów, które codziennie otrzymujemy. Bezpośredni kontakt z rolnikami i ocena hodowli zwierząt pozwala nam mieć gwarancję jakości produktów, które mamy w ofercie – dodaje Ernestyn Janeta.

Firma z Lubomi laureatem 55 Konkursu Produkty Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym 2023

Puchar i przyznane dyplomy w konkursie

Puchar i przyznane dyplomy w konkursie

Konkurs obejmował m.in. następujące produkty: kiełbasy, wędzonki, wędliny surowe i surowe-dojrzewające, produkty blokowe, wędliny podrobowe, mięso kulinarne, wyroby garmażeryjne, galarety mięsne i mięsno-warzywne oraz konserwy pasteryzowane i sterylizowane.

Jak przekazują organizatorzy, podstawą konkursowej oceny jakościowej wędlin była ocena sensoryczna wykonana przez rzeczoznawców metodą punktową w skali 5-punktowej.

Wyroby prezentowane w konkursie

Wyroby prezentowane w konkursie

Produkty, które w ocenie sensorycznej uzyskały jakość ogólną na poziomie 4,5 do 5 punktów i wyróżniki chemiczne miały zgodne z deklarowaną normą zostały uznane za produkty na najwyższej jakości. Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta uzyskał największą liczbę nagrodzonych produktów i został uhonorowany zwycięskim pucharem i dyplomem.

Bardzo się cieszymy z tego wyróżnienia. Jest to potwierdzenie dla naszej ciężkiej pracy i tego co robimy przez wiele lat. Nasze produkty są na najwyższym poziomie. Jesteśmy firmą, której zależy na dobru klientów – mówi Ewelina Janeta-Skorupska.

Za jakie produkty przyznano wyróżnienie?

Firma Ernestyna Janety otrzymała wyróżnienia za następujące produkty: zupa porowa, prosiak z formy, pasztet lubomski, krokiety z mięsem, kiełbasa z beczki, kurczak po królewsku, szyneczka lubomska, ser smażony z szynką, boczek pieczony z pieca, kiełbasa krucha z indyka, golonko pieczone w kapuście, krokiety z serem i grzybami, pierogi ze szpinakiem i mięsem, frankfurterki wędzone dojrzewające, devolay z sosem, ziemniakami i modrą kapustą i rolady wieprzowe w sosie z kluskami i modrą kapustą.

Firma Janeta posiada również Bistra, w których serwuje dania ciepłe, miedzy innymi te, które zdobyły nagrodę. Największym bestsellerem jest tradycyjne śląskie danie: kluski, rolada i modra kapusta, ale dobrze też sprzedaje się kotlet schabowy czy pierogi, które również sami produkują.

Posiadają również piece konwekcyjne w sklepach, gdzie codziennie wypiekają różnego rodzaju mięsa. W każdą środę można u nich zjeść pyszną golonkę, a w czwartki mają zawsze jakąś kiełbasę na ciepło.

Sklepy:

Wszystkie produkty można nabyć w sklepach prowadzonych przez firmę w naszym regionie:

• TWORKÓW
ul. Krzyżanowicka 3
tel. 32 440 21 26

• KRZANOWICE
ul. Morawska 24
tel. 32 454 60 63, 32 410 80 43

• NĘDZA
ul. Jana Pawła II 30
tel. 782 633 330

• Kędzierzyn-Koźle
ul. Powstańców 6
tel. 774 371 653,

ul. Gazowa 1
tel. 607 801 556

• PAWŁOWICZKI
ul. Wyzwolenia 53
tel. 774 034 150

• LUBOMIA
ul. Św. Jana Nepomucena 14
tel. 32 451 62 56

• PSZÓW
ul. Władysława Andersa 26
tel. 697 970 605

• RYDUŁTOWY
ul. Gen. Józefa Bema 52
tel. 661 506 244

• LYSKI
ul. Rybnicka 30a
tel. 32 430 03 90

• ORZESZE
ul. Rynek 17
tel. 32 216 69 84

• Rybnik
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 1d
tel. 32 421 04 52, 665 415 171

ul. Wojciecha Korfantego 11
tel. 723 133 330

ul. 1 maja 95b
tel. 32 426 50 54

ul. Osiedle Południe 39
tel. 32 439 60 58

• Racibórz

ul. Rudzka 41
tel. +48 32 419 06

ul. Mickiewicza 7
tel. 32 454 60 84, 32 415 79 66

ul. Ogrodowa 42
tel. 32 454 91 29, 32 415 45 92

ul. Ocicka 51f
tel. 32 419 01 05

ul. Londzina 47
tel. 32 419 01 70

ul. Słowackiego 31
tel. 32 415 10 10, 32 410 53 38

ul. Opawska 82a,
tel. 723 777 222

ul. Kręta 2
tel. 32 454 91 56

Tekst sponsorowany