Wtorek, 5 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Sławomira, Zachariasza

RSS

Kulamy kluski z uśmiechem

31.05.2023 07:26 | 0 komentarzy | kama

Zuzanna, Kuba i Klaudia z CKZiU nr 1 w Raciborzu zgodnie podkreślają, że świetna atmosfera podczas praktyk sprzyja nauce i nawet kluski śląskie kula się z przyjemnością.

Kulamy kluski z uśmiechem
Julian Zieliński, Jakub Foksowicz, Zuzanna Zasadni, Oktawia Trzeciak, Klaudia Śmieja, Magdalena Mentalska i Nikola Ganus.
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Tajniki gotowania, pod czujnym okiem Magdaleny Mentalskiej, odkrywają w restauracji „Nad Rudą” w Kuźni Raciborskiej. Jej właściciel – Julian Zieliński – wie jak dotrzeć do młodych ludzi, bo ma spore doświadczenie pedagogiczne, które z powodzeniem wykorzystuje teraz w pracy w restauracji. Swoją pasją dzieli się z pracownikami, a na imprezy integracyjne zaprasza również uczniów. Dwoje z nich: Olaf i Oktawia, po odbytym stażu i zdanym egzaminie czeladniczym, zasiliło zespół kucharzy restauracji „Pod Rudą”.

Teraz kolej na następnych, bo oprócz restauracji „Nad Rudą”, jest jeszcze „Bar na plaży” w Ośrodku Wodno-Rekreacyjnym Wodnik i Bistro Rafamet, a pan Julian ma już kolejne pomysły na rozwój gastronomii. Do pamiątkowego zdjęcia w restauracji „Nad Rudą” ustawili się od lewej: Julian Zieliński, Jakub Foksowicz, Zuzanna Zasadni, Oktawia Trzeciak, Klaudia Śmieja, Magdalena Mentalska i Nikola Ganus. Swoją kulinarną pasją dzielą się w filmie, do obejrzenia którego zapraszamy.


Projekt dofinansowany ze środków Rządowego Programu Polski Inkubator Rzemiosła na lata 2021-2030