Sobota, 23 listopada 2024

imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

RSS

Uczniowie raciborskiego Gastronomika zabrali siódmoklasistów z SP 13 w kulinarną podróż na Cypr [ZDJĘCIA]

26.11.2022 10:00 | 0 komentarzy | kama

Świeże aromatyczne warzywa, mięso, sos, mnóstwo radości i entuzjazm. Co może powstać z takiego połączenia? Najlepsza moussaka pod słońcem! Przekonali się o tym uczniowie 7 klasy ze Szkoły Podstawowej nr 13 w Raciborzu podczas nietypowych zajęć zorganizowanych 24 listopada w CKZiU nr 1 w Raciborzu.

Uczniowie raciborskiego Gastronomika zabrali siódmoklasistów z SP 13 w kulinarną podróż na Cypr [ZDJĘCIA]
Uczniowie raciborskiego Gastronomika zabrali uczniów z SP 13 w kulinarną podróż na Cypr. Fot. CKZiU nr 1
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Podczas warsztatów „Kuchnia Cypru” technicy żywienia i usług gastronomicznych wspólnie ze swoimi młodszymi koleżankami i kolegami przyrządzali tą kultową zapiekankę rodem z basenu Morza Śródziemnego. Wspólne gotowania to doskonała okazja do integracji, poznania tajników kuchni a co najważniejsze do świetnej zabawy zakończonej degustacją własnoręcznie przygotowanego dania.

Warsztaty to pokłosie pobytu nauczycieli branży gastronomicznej na szkoleniu job shadowing na Cyprze. Taki staż był możliwy dzięki realizowanemu w szkole projektowi „Z nowymi kompetencjami w przyszłość zawodową – CKZiU nr 1 w Raciborzu”. Projekt ten jest współfinansowany przez Unię Europejską.

źródło: CKZiU nr 1 w Raciborzu, oprac. red