Wtorek, 5 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Sławomira, Zachariasza

RSS

Uwaga! Salmonella w produkcie jastrzębskiej firmy. Spożycie grozi zatruciem

17.07.2019 11:23 | 13 komentarzy | kb

Jak poinformował Główny Inspektorat Sanitarny w przyprawie firmy Prymat „Gorczyca biała cała” 30 g wykryto bakterię Salmonella Typhimurium. Spożycie tego produktu grozi zatruciem. 

Uwaga! Salmonella w produkcie jastrzębskiej firmy. Spożycie grozi zatruciem
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

- Badanie produktu pod nazwą „Gorczyca biała cała”, 30 g, numer partii 1298133, data minimalnej trwałości 05.2022 w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium w 4 z 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GiS.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej podjęły działania w celu ustalenia miejsc dystrybucji kwestionowanej partii produktu i wycofania jej z obrotu.

Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.

Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie internetowej. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.