Uwaga! Salmonella w produkcie jastrzębskiej firmy. Spożycie grozi zatruciem
Jak poinformował Główny Inspektorat Sanitarny w przyprawie firmy Prymat „Gorczyca biała cała” 30 g wykryto bakterię Salmonella Typhimurium. Spożycie tego produktu grozi zatruciem.
- Badanie produktu pod nazwą „Gorczyca biała cała”, 30 g, numer partii 1298133, data minimalnej trwałości 05.2022 w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Typhimurium w 4 z 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GiS.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej podjęły działania w celu ustalenia miejsc dystrybucji kwestionowanej partii produktu i wycofania jej z obrotu.
Firma Prymat Sp. z o. o. poinformowała, że zidentyfikowała wszystkich odbiorców kwestionowanej partii wyrobu gotowego i zwróciła się do nich z prośbą o wstrzymanie dystrybucji wskazanej partii produktu i zwracania jej do magazynu firmy.
Firma Prymat Sp. z o.o. zaprasza wszystkich klientów, którzy dokonali zakupu gorczycy ze wskazanym w komunikacie numerem partii i mają jakiejkolwiek pytania, do kontaktu telefonicznego pod numerem (32) 47 33-833 lub poprzez formularz kontaktowy na stronie internetowej. Firma zapewnia, że każde zgłoszenie zostanie rozpatrzone indywidualnie.
Komentarze
13 komentarzy
znajomy chciał w tej firemce związek zawodowy założyc, od raz go wyrzucili z roboty
ktoś rączek nie umył w tej śmiesznej firemce, a wcześniej kupę zrobił.
"Salmonella w gorczycy? Jakim cudem?"
Szczur nasral w magazynie a muchy rozniosly zarazki.
Tyfus to choroba brudnych rak.
Pewnie ktos z najniższą krajowa sie zdenerwował i ...
Tyfus z Jastrzębia! Powinni każdemu zarażonemu rozdawać breloczki z logo miasta.
Szkoda jedyna firma w mieście, budowana od zera z międzynarodową marką. Mam nadzieję, że szybko rozwiążą ten problem
salmonella Typhimurium, czyli tyfus?
Salmonella w gorczycy? Jakim cudem? Przecież gorczycy nie hoduje się w kurnikach!
A czy to nie przypadkiem przez załatwiających się brudnych ukraińców na linii produkcyjnej?
Fuuuuj. Syf!
Sezon ogórkowy się zaczął gorczyca prymatu do słoików
Ryzyko nie zatrucia pokarmowego a duru brzusznego.
To paleczki duru brzusznego a nie normalna salmonella.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dur_brzuszny
W UM w Jastrzębiu- Zdroju jest Salmonella i nikt nie reaguje.