Dorsz atlantycki z Ale Rybki
Dorsz atlantycki Niewątpliwą zaletą dorsza jest niska zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, natomiast wysoka kwasów z rodziny omega-3 (0,2 g na 100 g mięsa), mających znaczenie w profilaktyce chorób układu krążenia. Ponadto dorsz zawiera mało cholesterolu, tylko 45 mg na 100 g. Mięso z dorsza jest bogatym źródłem białka, które może stanowić alternatywę dla mięsa czerwonego i drobiu. Jest to ryba uniwersalna, jeśli chodzi o typ obróbki kulinarnej, a także zastosowania do potraw.
Po ryby zapraszamy do sklepów Ale Rybka!
Sklep i zmażalnia ALe rybka oferuje ryby świeże, mrożone i wędzone oraz przetwory rybne.
SKLEP, SMAŻALNIA: Wodzisław Śląski, ul. Średnia 1
tel. 32 453 98 17,
czynne pn-pt 8.30-17.00, sob. 8.30-13.00
SKLEP: Rybnik, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 1b
tel. 730 696 963,
czynne od wt-pt 8.00-16.00 sob. 8.00-13.00
FB alerybka
Prezentacja jest opublikowana w ramach pierwszego społecznego projektu medialnego pn. "Kupuję-smakuję. Wybieram polskie produkty"
Skontaktuj się z nami już dziś i zamów własną prezentację. Napisz na: reklama@nowiny.pl
Zobacz również szczegóły projektu tutaj: https://www.nowiny.pl/171132-producenci-wytworcy-i-sprzedawcy-polskiej-zywnosci-startujemy-z-pierwszym-spolecznym-projektem-medialnym-na-rynku-spozywczym.html
Najnowsze komentarze