Niedziela, 6 października 2024

imieniny: Artura, Brunona, Fryderyki

RSS

Podwójne srebro dla „Ekonomika”

07.10.2019 10:16 | 0 komentarzy | AgaKa

Dwa srebra zdobyli uczniowie wodzisławskiego Ekonomika na Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Gastronomicznym Olima Cup 2019 w Czechach. Uczniowie Łukasz Skowron oraz Paulina Bierza przygotowali doskonałe dania, wykorzystując filet z indyka i wylosowane warzywo sezonowe z „Black boxu”.

Podwójne srebro dla „Ekonomika”
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Wyjazd 3 października 2019 roku na Międzynarodowy Konkurs Gastronomiczny Olima Cup 2019 do Ołomuńca w Czechach zakończył się kolejnym sukcesem dla Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.  W finale konkursu uczestniczyły reprezentacje z Czech, Słowacji i Polski. W tym roku szkołę z sukcesem reprezentowali w kategorii junior – kucharz: Łukasz Skowron oraz Paulina Bierza zdobywając dwa Srebrne Medale. Uczniowie trenowali pod okiem nauczyciela przedmiotów gastronomicznych Krzysztofa Zielonki.

Tegoroczne zadanie konkursowe polegało na samodzielnym przygotowaniu w ciągu 45 minut dania głównego włącznie z jego dekoracją, składającego się z 4 porcji , wykorzystując filet z indyka i wylosowane warzywo sezonowe z „Black boxu”.