środa, 27 listopada 2024

imieniny: Waleriana, Wirgiliusza, Ody

RSS

Festiwal knedlika w restauracji Opavska

09.04.2019 15:05 | 0 komentarzy | EK

Czym byłaby kuchnia czeska bez ich tradycyjnej potrawy? Zapewne znacie Państwo tradycyjny knedlik czeski, jednak w kwietniu chcemy dać naszym klientom okazję do spróbowania jego mniej znanych kuzynów. Dlatego zapraszamy do restauracji Opavska na festiwal knedla, gdzie będziemy podawać go w różnych odsłonach. Poczujcie się Państwo jak u naszych południowych sąsiadów kosztując potraw z naszego menu właśnie w towarzystwie knedli.

Festiwal knedlika w restauracji Opavska
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Do wyboru pozostawiamy aż kilka rodzajów tego dodatku. Niech znajdzie się na Państwa talerzu obok rolady, gulaszu, pieczeni czy jeleniny, oczywiście w towarzystwie sosu, bo tak smakuje najlepiej. Serwować będziemy go w wersji tradycyjnej, w którego składzie znajdują się drożdże oraz mleko, w wersji karlovarskiej na bazie bułki i ziół oraz zrobiony z ziemniaków i kaszy manny, czyli bramborovy knedlik. Aby nie było tylko słono proponować będziemy także knedel drożdżowy wypełniony musem owocowym, polany topionym masłem i posypany cukrem, czyli doskonała wersja na deser – zaprasza obsługa restauracji.

Smaku dopełni kufel czeskiego lanego. Opavska zaprasza na Kozla jasnego (Ležak) lub ciemnego (Černý) oraz Pilsnera, podawanego na 3 czeskie sposoby: Hladinka, Mlíko oraz Čochtan, różniących się sposobem nalewania, co ma wpływ na jego smak.

Restauracja Opavska znana jest już z kuchni czeskiej, naszej regionalnej oraz cateringu dowożonego do domu i do firmy.

ul. Opawska 114 (obok Lidla)
tel. 698 101 888

www.opavska.pl 

Tekst sponsorowany