Piątek, 26 kwietnia 2024

imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny

RSS

Najlepsi producenci żywności z naszego regionu odebrali nagrody w konkursie "Czas na Śląskie" [ZDJĘCIA] [RELACJA LIVE]

17.12.2021 19:18 | 0 komentarzy | żet, tom, ma.w

Wręczenie nagród w Konkursie "Czas na Śląskie" zorganizowano podczas finału Śląskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego na Zamku Piastowskim w Raciborzu - tuż przed występem grupy Zakopower. Prestiżowe statuetki wręczyli Starosta Raciborski Grzegorz Swoboda oraz prezes Wydawnictwa Nowiny Arkadiusz Gruchot.

Najlepsi producenci żywności z naszego regionu odebrali nagrody w konkursie "Czas na Śląskie" [ZDJĘCIA] [RELACJA LIVE]
Organizatorzy, partnerzy i laureaci konkursu "Czas na Śląskie". Od lewej: dyrektor działu rozwoju biznesu Wydawnictwa Nowiny Marek Kuder, prezes Wydawnictwa Nowiny Arkadiusz Gruchot, Starosta Raciborski Grzegorz Swoboda, właściciel "Krewetki" Krzysztof Osiński, prezes "ALE RYBKI" Adam Kolorz, prezes firmy Jordaszka Grzegorz Jordan z żoną Dominiką, Ewa Woch z firmy Jordaszka, przedstawiciel Zakładu Rzeźniczo-Wędliniarskiego Ernestyn Janeta Krzysztof Skorupski, prezes SPOŁEM Powszechnej Spółdzielni Spożywców z Wodzisławia Śląskiego Tomasz Szczotok, przedstawicielka SPOŁEM Powszechnej Spółdzielni Spożywców z Raciborza Ewelina Gadżała oraz właściciele firmy Tekmar Michał i Agnieszka Tekieli.
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Materiał wideo:

Laureaci Konkursu "Czas na Śląskie"

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za krokiety z kapustą i grzybami - SPOŁEM Powszechna Spółdzielnia Spożywców z Raciborza. Nagrodę odebrała przedstawicielka spółdzielni Ewelina Gadżała.

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za krokiety z kapustą i grzybami - SPOŁEM Powszechna Spółdzielnia Spożywców z Raciborza. Nagrodę odebrała przedstawicielka spółdzielni Ewelina Gadżała.

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za krokiety z serem i pieczarkami - Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi. Nagrodę odebrał przedstawiciel firmy Krzysztof Skorupski.

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za krokiety z serem i pieczarkami - Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi. Nagrodę odebrał przedstawiciel firmy Krzysztof Skorupski.

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za pierogi ruskie - Jordaszka Sp. z o.o. z Wodzisławia Śl. oraz dodatkowe wyróżnienie za pierogi ze szpinakiem odebrali prezes firmy Grzegorz Jordan z żoną i dyrektor firmy Dominiką Jordan.

I miejsce (ex aequo) w kategorii dania gotowe za pierogi ruskie - Jordaszka Sp. z o.o. z Wodzisławia Śl. oraz dodatkowe wyróżnienie za pierogi ze szpinakiem odebrali prezes firmy Grzegorz Jordan z żoną i dyrektor firmy Dominiką Jordan.

I miejsce w kategorii wyroby cukiernicze za kołacz z serem - SPOŁEM Powszechna Spółdzielnia Spożywców z Wodzisławia Śl. Nagrodę odebrał prezes zarządu spółdzielni Tomasz Szczotok.

I miejsce w kategorii wyroby cukiernicze za kołacz z serem - SPOŁEM Powszechna Spółdzielnia Spożywców z Wodzisławia Śl. Nagrodę odebrał prezes zarządu spółdzielni Tomasz Szczotok.

I miejsce w kategorii owoce morza za zupę krewetkową - ALE RYBKA. Sklep Rybny i Smażalnia z Wodzisławia Śl. i Rybnika. Nagrodę odebrał prezes zarządu Adam Kolorz.

I miejsce w kategorii owoce morza za zupę krewetkową - ALE RYBKA. Sklep Rybny i Smażalnia z Wodzisławia Śl. i Rybnika. Nagrodę odebrał prezes zarządu Adam Kolorz.

I miejsce w kategorii przetwory warzywne za pieczarkę marynowaną w zalewie słodko-kwaśnej z przyprawami - P.P.H.U. Tekmar s.c. z Godowa. Nagrodę odebrali właściciel Michał Tekieli z żoną Agnieszką Tekieli.

I miejsce w kategorii przetwory warzywne za pieczarkę marynowaną w zalewie słodko-kwaśnej z przyprawami - P.P.H.U. Tekmar s.c. z Godowa. Nagrodę odebrali właściciel Michał Tekieli z żoną Agnieszką Tekieli.

I miejsce w kategorii przetwory rybne za tatar z łososia oraz wyróżnienie specjalne TOP producent żywności w regionie - Krewetka Sklep Rybny i Smażalnia z Raciborza. Nagrodę odebrał właściciel Krzysztof Osiński.

I miejsce w kategorii przetwory rybne za tatar z łososia oraz wyróżnienie specjalne TOP producent żywności w regionie - Krewetka Sklep Rybny i Smażalnia z Raciborza. Nagrodę odebrał właściciel Krzysztof Osiński.

W tym miejscu dodajmy, że wśród laureatów konkursu "Czas na śląskie" znalazł się również miód wielokwiatowy firmy JAJ-POL Sp. z o.o. ze Stanowic.

Po odbiorze nagrody rozmawialiśmy z podwójnie nagrodzonym właścicielem sklepów Krewetka w Raciborzu Krzysztofem Osińskim. Oto zapis WIDEO tego krótkiego wywiadu.

Konkurs "Czas na Śląskie"

Śląskie smaki są lubiane i doceniane nie tylko w Polsce, ale również poza granicami naszego kraju. Stoją za nimi śląskie firmy, który wytwarzają i sprzedają zdrową i smaczną żywność wysokiej jakości. Jednak konsumenci często nie zdają sobie sprawy z tego, że takie przedsiębiorstwa działają w ich bezpośrednim sąsiedztwie. Prestiżowy Konkurs "Czas na Śląskie" miał na celu wypromowanie najlepszych produktów spożywczych oraz firm, które za nimi stoją.

Wyboru najlepszych produktów zgłoszonych przez śląskie firmy do konkursu dokonała kapituła w składzie: Tomasz Szypuła (właściciel lodziarni "Miś" w Raciborzu oraz "Pod Orzechem" w Baborowie", aktualny lodowy mistrz Polski i mistrz Europy w swojej branży, wyróżniony na tegorocznych Mistrzostwach Świata za najlepszy smak lodów w Europie), Jakub Jankowski (właściciel Restauracji "Młyn" w Raciborzu), mgr Anna Kłosek (dietetyczka prowadząca gabinet dietetyczny "Dietetyka Anna Kłosek"), Arkadiusz Gruchot (prezes Wydawnictwa Nowiny), Ewa Węgrzyn (kierownik projektu w dziale rozwoju biznesu Wydawnictwa Nowiny). Jury obradowało 7 grudnia w Pubie "Maszynownia".

Laureaci konkursu otrzymali zaprojektowane specjalnie na konkurs statuetki oraz pamiątkowe dyplomy. Przysługuje im także prawo do posługiwania się tytułem "Czas na Śląskie - Znak Jakości Wydawnictwa Nowiny" w celach promocyjno-reklamowych. Ponadto otrzymali oni nagrody w postaci kampanii reklamowych w mediach Wydawnictwa Nowiny: portalu Nowiny.pl oraz gazetach: "Nowiny Raciborskie", "Nowiny Wodzisławskie", "Nowiny Jastrzębskie", "Nowiny Żorskie", "Magazyn Rybnicki", a także w naszych mediach społecznościowych (kanały na Facebooku i Instagramie) oraz ekranach LED w Raciborzu i Żorach.

* * *

Konkurs "Czas na Śląskie" został objęty patronatem honorowym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w osobie marszałka Jakuba Chełstowskiego.


Zobacz również:

Wielki finał Kupuję-Smakuję. Jakie potrawy wyczarowali mistrzowie kuchni i co ugotował Starosta Raciborski? [RELACJA]



Ludzie:

Grzegorz Swoboda

Grzegorz Swoboda

Starosta Raciborski

Jakub Chełstowski

Jakub Chełstowski

Marszałek Województwa Śląskiego