Najlepsza mąka prosto z młyna - pszenna typ 750
Mąka pszenna typ 750 jest mąką chlebową stosowaną w piekarnictwie głównie do wypieku chleba pszennego i mieszanego z innymi rodzajami mąk, np.: z mąką żytnią, pełnoziarnistą razową, grahamem, orkiszową, ryżową, kukurydzianą, jaglaną, gryczaną itp. Procentowy udział innych mąk razem z tym typem mąki stosować należy wg receptury, smaku i własnych doświadczeń.
W tworzonych u nas mieszankach chlebowych do mąki pszennej typ 750 stosujemy od ok. 30% do 50% innego rodzaju mąki.
Nasza firma działa na rynku lokalnym. Jako jedyny młyn w powiecie raciborskim produkujemy mąki pszenne i żytnie dla cukierni, piekarń oraz odbiorców indywidualnych.
Mąki produkowane w naszym młynie są produktami naturalnymi i nie zawierają żadnych dodatków.
Ziarna zbóż pszenicy i żyta starannie dobieramy i tworzymy z nich mieszanki przemiałowe, aby uzyskać wymaganą jakość produkowanych przez nas mąk i zachować zawarte w nich naturalne właściwości w wyrabianiu różnego rodzaju ciast i uzyskać dobre parametry wypiekowe.
Zapraszamy do młyna na zakupy codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 – 16:00
Młynarstwo Modlich spółka jawna
ul. Młyńska 32
47-480 Cyprzanów
tel: (32) 419-87-71
www.mlynarstwo.eu/
Prezentacja jest opublikowana w ramach pierwszego społecznego projektu medialnego pn. "Kupuję-smakuję. Wybieram polskie produkty"
Skontaktuj się z nami już dziś i zamów własną prezentację. Napisz na: reklama@nowiny.pl
Zobacz również szczegóły projektu tutaj: https://www.nowiny.pl/171132-producenci-wytworcy-i-sprzedawcy-polskiej-zywnosci-startujemy-z-pierwszym-spolecznym-projektem-medialnym-na-rynku-spozywczym.html
Najnowsze komentarze