Poniedziałek, 29 lipca 2024

imieniny: Marty, Olafa, Beatrycze

RSS

Linkin Park i kokosy

11.08.2015 00:00 red

Amerykańska grupa rockowa przykłada niezwykłą wagę do strefy cateringowej, którą musi zapewnić organizator koncertu.

Jako że atmosfera backstage’u musi wynagrodzić brak ogniska domowego w trasie, istotne jest by była ona urządzona ładnie, przytulnie i ze smakiem (między innymi dlatego w garderobach będą musiały pojawić się bukiety świeżo ściętych kwiatów). Muzycy, jak i cała ekipa produkcyjna, zwracają uwagę na zdrowe odżywianie i dokładne porcje. Właśnie ta dokładność wyróżnia zespół spośród innych artystów, gdyż w cateringowych wymaganiach podane zostały sprecyzowane ilości poszczególnych produktów, o które należy zadbać. Kolejną ciekawostkę stanowi fakt, że zespół zabiera w trasę osobistego kucharza, który będzie przygotowywał posiłki tylko dla muzyków. Warto dodać także, że członkowie tej amerykańskiej grupy doceniają różne kuchnie świata i z wielką chęcią wprowadzają do swojego menu nietypowe, czasem trudno dostępne produkty. Idealnym przykładem jest młody kokos, z którego bezpośrednio można się pożywić mlekiem kokosowym. Ten produkt znalazł się także w wymaganiach, które musi spełnić organizator polskiego koncertu zespołu Linkin Park w Rybniku, który odbędzie się 25 sierpnia na Stadionie Miejskim.

(r)

  • Numer: 32 (1212)
  • Data wydania: 11.08.15
Czytaj e-gazetę