Sobota, 23 listopada 2024

imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

RSS

#kupujeratuje: Szypuła – Lody Mistrzowskie Naturalnie Dobre 1974

20.04.2020 11:22 | 0 komentarzy | EK

Lody rzemieślnicze to nasza rodzinna pasja już od prawie 50 lat. Wszystko zaczęło się w czasach kiedy lody rzemieślnicze były dobrem bardzo rzadko spotykanym w Polsce 1974. Od zawsze było dla nas ważna jakość produktów z których produkujemy nasze lody, lokalność surowców które w naszym regionie występują bardzo licznie.

#kupujeratuje: Szypuła – Lody Mistrzowskie Naturalnie Dobre 1974
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Tworzymy lody z pasją cały czas zdobywając wiedzę od najlepszych na świecie. W roku 2017 zdobyliśmy MISTRZOSTWO POLSKI W LODACH RZEMIEŚLNICZYCH. Był i jest to ogromny sukces. Nigdy wcześniej przed nami nikt nie wygrał wszystkich pięciu kategorii. Dało to nam możliwość uczestniczenia w największym wydarzeniu lodziarskim na świecie – Coppa dell mondo – Mistrzostwa Świata w lodziarstwie rzemieślniczym które odbywają się co 2 lata w Rimini. Dało to nam znowu ogromne doświadczenie i satysfakcje. Jesteśmy członkiem organizacji – DOBRA KULINARNE – która zrzesza rzemieślników w całej Europie wyróżniających się jakością, pasją , lokalnością. W latach 2018/19 zdobyliśmy nagrodę za najlepsze lody borówkowe w Polsce wśród wielu lodziarni. To wszystko jest możliwe też dzięki naszym wspaniałym lodożercom którzy swoimi opiniami, rozmowami potwierdzają to że to co robimy jest unikatowe. Daje nam to bardzo dużą siłę do dalszego doskonalenia naszej firmy na każdym poziomie.

Produkujemy lody ale także szkolimy. Jestem wykładowcom w najlepszej szkole cukierniczo-gastronomicznej w Polsce – Ashanti – Łódz gdzie wykładam technologie produkcji lodów rzemieślniczych. Współpracuje z branżowym czasopismem „ Mistrz Branży „ do którego piszę artykuły. Organizuje tez pokazy produkcji lodów dla przedszkolaków m.in. ze Stokrotki Racibórz i nie tylko. Nasze lody mogą Państwo zamówić na swoje przyjęcie, komunie, wesele itp. W ofercie mamy także wysokiej jakości wyroby cukiernicze monodesery, nowoczesne torty, torty „tynkowane”. Cały czas szkolimy się całym zespołem aby podnosić naszą jakość.

Na raciborskim rynku jesteśmy od 1992 roku. Ja w roku 1997 kończyłem Technologię Żywienia Zbiorowego w Raciborzu i od ponad 10 lat jestem dumnym mieszkańcem Raciborza w którym tez mam zarejestrowaną moją firmę.

Lodziarnia Miś która jest z Państwem już tyle lat w obecnym czasie przechodzi ciężki okres podobnie jak i inne podmioty. Bardzo mi zależy aby przetrwać i aby moi Synowie jako już 3 pokolenie mogli kontynuować naszą rodzinną pasję. Dlatego postanowiłem zacząć sezon dostosowując się do obecnej sytuacji i wprowadziłem sprzedaż lodów z dowozem pod same drzwi każdego lodożercy. Pozwala mi to chociaż troszkę utrzymać sprzedaż ponieważ koszty pozostały i trzeba coś robić jeżeli można.

Następnym krokiem będzie sprzedaż lodów na wynos przez okienko w Lodziarni Miś i Lodziarni pod Orzechem od 25.04.2020.

Mam nadzieję ze wszystkie akcje i wspólne działanie podmiotów gospodarczych i ludzi pozwoli przetrwać Nam wszystkim ten nie do opisania TRUDNY okres w naszym życiu i w naszch firmach.

Jestem szczęśliwy, żę mogę poprzez lody dawać odrobinę szczęscia naszym lodożercom w tak trudnych czasach.

Tomasz Szypuła
Lody Mistrzowskie Naturalnie Dobre 1974


Bezpłatna prezentacja firmy jest publikowana w ramach akcji społecznej Wydawnictwa Nowiny pn. „Kupuję – ratuję. Wspólnie ratujmy lokalne firmy i nasze miejsca pracy”, której celem jest wzajemna pomoc mieszkańców i przedsiębiorców w trudnych czasach pandemii.

Przedsiębiorco: napisz do nas na kontakt@nowiny.pl lub za pośrednictwem Facebooka, aby zgłosić również swoją firmę do bezpłatnej akcji.

Czytelniku i konsumencie: właśnie teraz możesz pomóc - sprawdź oferty firm w Twoim regionie na stronie akcji na nowiny.pl/kupuje-ratuje, rób zakupy w naszych lokalnych firmach i podaj akcję dalej! Pamiętaj: Twoje udostępnienie ma znaczenie!