Remigiusz Rączka będzie gotował w bibliotece
Raciborska biblioteka zaprasza swoich czytelników, miłośników tradycyjnej śląskiej kuchni na spotkanie ze znanym kucharzem Remigiuszem Rączką.
Remigiusz Rączka – kucharz, znawca śląskiej kultury, gawędziarz; prowadzący program kulinarny „Kuchnia po śląsku” w Telewizji Silesia, w którym prezentuje historię i tradycję śląskiej kuchni oraz miejsca, które warto odwiedzić; właściciel restauracji „Rączka gotuje” w Wodzisławiu Śląskim.
Spotkanie w bibliotece będzie połączone z promocją nowowydanej książki „Rączka Gotuje na Beztydziyń i Świynta” - zbioru receptur kulinarnych, w którym obok tradycyjnych klusek śląskich, czytelnik znajdzie skrupulatnie wybierane i starannie weryfikowane dania nowoczesne, przepisy na ciastka i inne słodkości a nawet zielnik.
- Książkę wraz z autografem będzie można nabyć w trakcie spotkania. Nie zabraknie oczywiście pokazu sztuki kulinarnej na żywo – zaprasza Krystyna Komarek z biblioteki.
Spotkanie odbędzie się w najbliższy piątek 11 marca o godz. 18.00 w bibliotece przy ul. Kasprowicza 12.
źródło: MiPBP w Raciborzu
Zobacz również:
Ludzie:
Remigiusz Rączka
Znany i lubiany kucharz, mistrz kuchni śląskiej.