@koło - w Azji większość ludzi to wegetarianie, w Indiach czy Bangladeszu prawie wszyscy i jakoś zachorowalność tego miliarda ludzi na raka czy inne ciężkie choroby cywilizacyjne jest tam dużo mniejsza niż w Europie czy Ameryce... Nikt też nie stwierdził u nich jakichś innych schorzeń których powodowałoby mięso. Ludzie wykonują tak samo ciężkie prace jak w Polsce (rolnictwo, górnictwo, rybołóstwo, przemysł chemiczny i przetwórczy). W Japonii ludzie jedzą głównie ryż i ryby, prawie w ogóle mięsa i społeczeństwo żyje dłużej niż w Europie... Dieta śródziemnomorska - uboga w mięso, bogata w ryby, warzywa czy owoce przekłada się na to, że zachorowalność na choroby typu rak, miażdzyca zawały jest mniejsza niż w innych krajach europejskich typu Polska. A świnia to wyjątkowo paskudne mięso, najbardziej niezdrowe ze zwierząt hodowlanych które powinno być oznaczone tak samo jak papierosy, że jego spożywanie GROZI RAKIEM, CHOROBĄ SERCA I MIAŻDŻYCĄ!
Napisany przez jegła, 14.10.2013 23:02
Najnowsze komentarze