środa, 27 listopada 2024

imieniny: Waleriana, Wirgiliusza, Ody

RSS

Sonda tygodnia

24.01.2006 00:00
Jak oceniasz pracę wodzisławskiej policji?
Jan Wileński z Wodzisławia
Jestem taksówkarzem, często czekam na klientów przy wodzisławskim dworcu autobusowym. Widzę, że patrole są tutaj obecne. Myślę, że jest bezpiecznie. Oczywiście możemy ponarzekać ,bo zawsze by się chciało więcej i więcej. Z własnego doświadczenia wiem, że policja reaguje na wezwania i jest na czas.

Zygmunt Wita z Wodzisławia
Jestem zadowolony z pracy policji. Uważam, że jest coraz lepiej na drogach, a także pod względem bezpieczeństwa. Jest więcej patroli, policja jest bardziej widoczna. Kiedyś było gorzej, ale teraz oceniam ich pracę bardzo dobrze.

Dariusz Szymura z Wodzisławia
Obok mojego domu przebiega objazd związany z remontem wiaduktu. Co się dzieje na naszej ulicy, lepiej nie mówić. W związku z tym wiele osób krytykuje policję. Ja też nie jestem entuzjastą, ale w sumie uważam, że nie jest aż tak źle.

Bogusław Nikiel z Wodzisławia
Nigdy nie widziałem naszego dzielnicowego. Mieszkam na Wilchwach 11 lat. Obok jest komenda i być może dlatego jest tutaj spokojniej. Osobiście nie mam wrażenia, że jest niebezpiecznie. Długo pracowałem jako barman, znam tych wszystkich „łobuzów”, oni znają mnie i żonę. Dogadujemy się. Pamiętam, że korzystałem z interwencji policji, gdy młodzież rozrabiała w klatce. Przyjechali i zrobili porządek.
  • Numer: 4 (313)
  • Data wydania: 24.01.06