Bramki wielkiej urody
Cztery bramki w sobotnim meczu z AKS-em Mikołów strzelił Darek Halszka - najlepszy strzelec Polonii Marklowice. Obecnie z dorobkiem 23 bramek zajmuje pierwsze miejsce w rankingu strzelców czwartej ligi grupy czwartej. Te cztery bramki to mój największy sukces w czwartej lidze, natomiast kiedyś strzeliłem już w czasie jednego meczu pięć bramek. Grałem wówczas w piątoligowej Przyszłości Rogów - powiedział nam po sobotnim meczu pochodzący z Syryni Darek Halszka.
Pierwszego gola strzelił po stałym fragmencie gry już w ósmej minucie spotkania. Druga bramka padła w 43 minucie po dobrym zagraniu Rafała Dziedzica.Trzeci gol był uwieńczeniem wspaniałej akcji zespołowej w 74 minucie meczu, a po raz czwarty Darek Halszka pokonał bramkarza AKS-u w 90 minucie strzałem w długi róg. Na wspaniały wynik sobotniego spotkania zapracowali także Sebastian Mańka - strzelec bramki w 72 minucie spotkania oraz Rafał Owczarek, który posłał piłkę do siatki w 85 minucie. Mecz rozegrany został na przyzwoitym poziomie. Mieliśmy więcej szczęścia, jesli chodzi o sytuacje podbramkowe, przy czym wszystkie wykorzystaliśmy z bardzo dobrym skutkiem. Padły bramki wielkiej urody - powiedział nam Leszek Powiecko, trener Polonii Marklowice.
(izis)
Najnowsze komentarze