Fakt nie każde E jest szkodliwe ale niestety częściej można zuważyć te chemiczne E. Żywność tzw.GMO jest szkodliwa bo nie jest tak napawdę naturalna, kiedyś oglądałam program o rybach, które były faszerowane antybiotykami i naukowcy zauważyli, że dzieci które je spożywały były agresywniejsze, miały problem z koncentracją i miały problemy rozwojowe. Chyba ze mną się zgodzisz, że wycinanie choćby jednego genu np.pomidora ma wpływ nie tylko na smak, wygląd ale także na wartości odżywcze. Mam znajomą, która pracuje jako pielęgniarka na onkologii w Gliwicach (dość dużym stażem), która sama stwierdziła, że coraz więcej młodych osób borykają się z nowotworami. Zgadzam się z Tobą, że nowotworów się nie dziedziczy, ale można go obudzić złą dietą.
Napisany przez ~xxxxxxxxxxxxxx, 01.03.2012 19:21
Najnowsze komentarze