Właśnie o tym pisałem panie Obserwator, jakbyś nie zauważył to słowo "piec" jest powszechnie używane na śląsku odnośnie kotła o którym piszesz. Widać nie jesteś stąd skoro nie wiesz albo gotujesz jeszcze w domu na piecu o którym piszesz i ma to słowo dla ciebie stare znaczenie. Druga sprawa, nie wiem skąd ci się wzięło te kilkadziesiąt kilogramów na miesiąc. Piec z podajnikiem musi pracować cały czas równym tempem aby ogień nie zgasł nawet jak nie odbierasz tego ciepła. Logika na poziomie przedszkola. Jak ktoś w okresie jesieni i wiosny przepalał raz dziennie to zmieścił się nawet w 4 tonach na sezon, teraz ludzie spalają 2-3 tony więcej na tych "ekologicznych" piecach bo ich nie wygaszają. Jak grzeją dodatkowo wodę w lecie to jest jeszcze więcej. Rozumiesz już ?
Napisany przez ~turboGroszek, 18.11.2021 23:16
Najnowsze komentarze