Do~~ Wieczorek~~ i ~~zezoliną~~ piszecie głupoty aż głowa boli. Żywność tzw.przetworzona to relatywnie niski koszt zakupu ale płacisz za 1kg. kiełbasy w która powinna zawierać co najmniej 90% mięsa (reszta to sól, saletra, przyprawy) a masz w niej tylko 450 gramów mięsa w tym śmieciowy MOM i reszta to chemia bądź białko soi modyfikowanej... teraz policzcie koszty społeczne , otyłość , alergie w konsekwencji nowotwóry. Zarabia producent który z 100kg świni wytworzy 250 kg wyrobów wędliniarskich . Cud !!! Tu trzeba głośno protestować bo z wolnością III RP przyszła swoboda w oszukiwaniu , dopuszczono do faszerowania żywności chemicznymi świństwami , zarzucono dobre reżimy produkcyjne. Dziś mówi się o certyfikatach HCCP a to wszystko mydlenie oczu ... chodzi o to że w sterylnych warunkach faszerują żywność rakotwórczą chemią. Obłuda i hipokryzja. To, że zachorowalność na raka to najczęstsze schorzenie nie wzięło się znikąd. A chcę przypomnieć że powietrze jest znacznie czystsze niż za czasów PRL ( zlikwidowano wiele fabryk a te które pozostały ,elektrownie i ciepłownie mają supernowoczesne filtry) Tu kochani nauczyciele pomyślcie a nie róbcie dzieciom wody z mózgu.
Napisany przez puchacz, 22.05.2017 01:28
Najnowsze komentarze