Niedziela, 29 grudnia 2024

imieniny: Dawida, Tomasza, Gosława

RSS

Remigiusz Rączka „pojechoł warzić” do Dubaju

08.02.2022 00:00 sub

WODZISŁAW ŚL. Pochodzący z Wodzisławia Śląskiego kucharz, Remigiusz Rączka, serwuje swoje dania podczas targów Expo w Dubaju.

– U was plucha. To też przesyłam trochę promieni prosto z Dubaju. A od jutra bojowe zadanie przede mną – promocja województwa śląskiego i Polski na EXPO 2020. A jak najlepiej? Przez żołądek do serca – pisze Remigiusz Rączka na swoim profilu na Facebooku, dołączając do tego zdjęcie na tle bramy wejściowej na targi Expo 2020.

Remigiusz Rączka skrupulatnie relacjonuje swój pobyt na targach Expo 2020 w Dubaju na swoim profilu na Facebooku. Wśród serwowanych przez polskiego kucharza dań był między innymi śląski kołacz. – Najbardziej pachniało od mojego kołacza. Upiekłem go aż 3 blachy, przez to masłem pachniało z kilometra – tłumaczymy ze Śląskiego na Polski, bo Rączka wpisy publikuje w języku Śląskim. Nie zabrakło też tradycyjnych rolad, czerwonej kapusty, klusek czy żuru.

Expo 2020 Dubaj to trwająca aż pół roku impreza stanowiąca okazję do nawiązania kontaktów, innowacji i podziwiania osiągnięć ludzkiej współpracy. Podczas wydarzenia można podziwiać zapierającą dech w piersiach architekturę pawilonów prezentujących najnowsze technologie i atrakcje. Imprezie towarzyszą najróżniejsze koncerty. Jest też możliwość zasmakowania kuchni z całego świata.

AgaKa

  • Numer: 6 (1107)
  • Data wydania: 08.02.22
Czytaj e-gazetę