Sobota, 23 listopada 2024

imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

RSS

Daniel Jakubczyk zaprzysiężony

16.12.2014 00:00 red

GORZYCE 8 grudnia odbyła się druga sesja rady gminy VII kadencji, zwołana w celu zaprzysiężenia nowego wójta gminy Daniela Jakubczyka. Na tej samej sesji radni ustali pensję włodarza gminy.

Objęcie obowiązków przez nowego wójta nastąpiło z chwilą złożenia przez elekta ślubowania wobec rady gminy. Nim do tego doszło głos zabrał ustępujący wójt Piotr Oślizło, który podziękował radzie za 8 lat współpracy. - Mam nadzieję, że nie był to dla gminy czas stracony – mówił ustępujący wójt. Złożył też gratulacje swojemu następcy. - Nowym władzom życzę powodzenia i wytrwałości w pracy dla mieszkańców naszej gminy – powiedział Oślizło.

Z kolei Daniel Jakubczyk po złożonym ślubowaniu zaznaczył, że interes gminy stawiał, stawia i będzie stawiał na pierwszym miejscu. - Interes każdego mieszkańca jest dla mnie priorytetem – podkreślił Jakubczyk. Podziękował też poprzednim włodarzom gminy – Krystynie Durczok i Piotrowi Oślizło za ich pracę na rzecz gminy. - Odnoszę się z należnym szacunkiem dla waszych dokonań. Nie zamierzam burzyć zastanej rzeczywistości. Mam jednak głęboką nadzieję, że w tej kadencji w trochę inny sposób spojrzymy na gminę Gorzyce. W swoim programie na pierwszym miejscu stawiałem spojrzenie na gminę jak na całość. Jesteśmy wspólnotą mieszkańców, a nie luźnym związkiem odrębnych sołectw – podkreślił wójt w swoim inauguracyjnym przemówieniu. Zaznaczył też, że liczy na pomyślną współpracę z radą gminy.

(art)

• Numer: 50 (735)
  • Data wydania: 16.12.14
Czytaj e-gazetę