Tak świętowano w Kuźni Raciborskiej
Sportowo, artystycznie i muzycznie – tak minął 24 i 25 sierpnia w Kuźni Raciborskiej, gdzie świętowano Dni Miasta.
Najpierw Lanberry...
Dwudniowe świętowanie rozpoczęło się w sobotę na sportowo rajdem rowerowym. Później już obchody przeniosły się na stadion miejski, gdzie wydarzenie swoim występem ubarwili podopieczni Miejskiego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji oraz zespoły Echo i Miraż.
Najbardziej wyczekiwanym koncertem tego dnia był występ Lanberry. Wokalistka w trakcie muzycznego spotkania nie tylko z mieszkańcami Kuźni Raciborskiej, ale całego regionu zaśpiewała m.in. takie przeboje jak: „Piątek”, „Mówiłeś”, „Kocham jak chcę”, „Nie ma mnie”, dzięki czemu do zabawy porwała publiczności, szczególnie jej młodszą część.
Małgorzata Uściłowska występująca pod pseudonimem Lanberry karierę muzyczną buduje od 2010 roku. Na swoim koncie ma udział m.in. w programach typu talent show – występowała zarówno w The Voice of Poland, jak i w X-Factor. W 2015 r. zadebiutowała na rynku fonograficznym, wydając singiel „Podpalimy świat”. 4 marca 2016 ukazał się jej debiutancki album studyjny, zatytułowany Lanberry. Pod koniec listopada 2017 wydała singiel „Gotowi na wszystko”, nagrany wspólnie z zespołem Feel na potrzeby filmu „Gotowi na wszystko. Exterminator”. W 2018 ukazał się natomiast jej drugi album studyjny, zatytułowany miXtura.
... później Video
Niedzielne świętowanie rozpoczęto zabawą i konkursami dla całych rodzin oraz występem kabaretowym iluzjonisty – Pana Li. Na finał wydarzenia zaśpiewał pop-rockowowy zespół Video. Grupa przyciągnęła na stadion miejski spore grono zainteresowanych.
Zespół Video istnieje od 2007 roku i ma na swoim koncie 3 albumy: „Video gra”, „Nie obchodzi nas rock” oraz „Doskonale wszystko jedno”. Płyty te przyniosły liczne przeboje, m.in.: „Środa czwartek”, „Bella”, „Soft”, „Papieros”, „Idę na plażę”, „Szminki róż”, „Fantastyczny lot” czy „Wszystko jedno”, które usłyszeć mogli uczestnicy tegorocznych Dni Kuźni Raciborskiej.
(mad)
Najnowsze komentarze