środa, 20 listopada 2024

imieniny: Anatola, Rafała, Edmunda

RSS

Weź udział w konkursie Nowin i wygraj konsolę

15.05.2018 00:00 red.

Zachęcamy uczniów klas II i III gimnazjum do wzięcia udziału w konkursie „Mój wymarzony zawód”. Jego celem jest skłonienie młodzieży do myślenia o swojej przyszłości zawodowej już podczas nauki w gimnazjum.

Prace konkursowe powinny traktować o zawodzie, który uczeń chciałbym wykonywać w przyszłości. Mogą przybrać formę pisemną, fotograficzną, plastyczną, filmu, prezentacji multimedialnej, strony internetowej lub inną zgodną z tytułem i celami konkursu. Do wygrania atrakcyjne nagrody: konsola do gier PlayStation, konsola do gier XBOX, elektryczna deskorolka.

Na prace konkursowe oczekujemy do 24 maja 2018 r. Dodatkowych informacji na temat konkursu udziela Katarzyna Maciejowska (668 191 014, e-mail: k.maciejowska@nowiny.pl).

Konkurs „Mój wymarzony zawód” jest elementem projektu „Czas na zawodowców” realizowanego przez Wydawnictwo Nowiny we współpracy ze Starostwem Powiatowym w Raciborzu, Prezydentem Miasta Racibórz oraz lokalnymi przedsiębiorcami. Jego głównym celem jest zachęcanie do zdobywania przez młodzież zawodów i kompetencji odpowiadających potrzebom współczesnego, lokalnego rynku pracy.

(ż)

• Numer: 20 (1352)
  • Data wydania: 15.05.18
Czytaj e-gazetę