Powiatowy raport radnego Niedźwieckiego
Na ostatniej sesji rady gminy Pietrowice Wielkie głos zabrał Władysław Niedźwiecki (PO), który wszedł do rady powiatu raciborskiego po tym jak z mandatu radnego zrezygnował Łukasza Kocur.
Radny powiatowy Władysław Niedźwiecki, emerytowany pedagog i były dyrektor szkoły w Pietrowicach Wielkich, przekazał radzie gminy Pietrowice Wielkie, że podczas swoich pierwszych posiedzeń w radzie powiatu raciborskiego poruszył przede wszystkim wątki przywrócenia komisariatu w Pietrowicach oraz remontu drogi w Kornicach (w sąsiedztwie Eko-Okien). – Komendant to przyjął, ale powiedział, że o to powinien starać się pietrowicki samorząd. Ja wiedziałem, że to jest odbicie piłki, ale nic więcej nie mogłem zrobić – powiedział W. Niedźwiecki samorządowcom z Pietrowic o reakcji Łukasza Krebsa, komendanta KPP w Raciborzu na jego słowa. Co do remontu drogi w Kornicach, jest on zaplanowany na lata 2019 – 2020. – Ja mówiłem, że to jest za późno, ale starosta powiedział, że ze względów finansowych nie da się tego zrobić wcześniej – dodał radny Niedźwiedzki.
(ż)
Najnowsze komentarze