Ronin chce rozmów o gospodarce i debaty z Lenkiem
Anna Ronin na wyniki wyborów czekała w niedzielę w gronie przyjaciół. W rodzinnej atmosferze upłynął jej wyborczy dzień.
– Tak jak każdej niedzieli zajmowałam się dziećmi, spędziliśmy fajne popołudnie – przyznała. Do wyborów podeszła bardzo spokojnie. W jej odczuciu dużo więcej emocji wykazywali inni, o czym świadczyły liczne telefony i sms-y. – Przyjmę każdy wynik i będę zadowolona niezależnie od tego jak raciborzanie zagłosują. Zadowolona jestem też z mojej kampanii wyborczej – zdecydowanie zapewniła Anna Ronin.
Niską frekwencję wyborczą kandydatka tłumaczyła niezadowalającymi rządami wciąż jeszcze aktualnej władzy: – Dotychczasowa polityka poprzedniego układu spowodowała, że my jako nowo wchodzący do niej musimy wypić piwo, które wcześniej nawarzono.
Teraz Anna Ronin, która uzyskała drugi wynik w wyborach na prezydenta Raciborza, zapowiada oragnizację panelu dyskusyjnego – konferencji prasowej z udziałem wspierających ją ekspertów. Tam chce przedstawić założenia gospodarcze jej programu. Ma się odbyć w ciągu dwóch tygodni. W tym samym terminie zamierza zaproponować Mirosławowi Lenkowi debatę społeczną z udziałem ekspertów. – Pierwszą taką w Raciborzu – zapewnia.
(eos)
Najnowsze komentarze