Wtorek, 19 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei

RSS

Joasia najsympatyczniejszą nastolatką gminy

18.06.2013 00:00 red

Wyborom najsympatyczniejszej nastolatki gminy Krzyżanowice również w tym roku towarzyszyły emocje i dobra zabawa.

Na scenie przed Gminnym Zespołem Oświaty, Kultury Sportu i Turystyki w Tworkowie tradycyjnie zaprezentowało się dziesięć kandydatek: Agnieszka Sofińska z ZSO w Chałupkach, Magdalena Franica, Danuta Kubik i Joanna Witeczek ZSO w Bieńkowicach, Natalia Jęczmionka, Katarzyna Oczadły, Bożena Pientka i Nicole Skiba z ZSO w Krzyżanowicach oraz Paulina Holomek i Natalia Krzykała z ZSO w Tworkowie. Autorką układów choreograficznych nastolatek była Aleksandra Gajęcka.

Dziewczęta kilkakrotnie występowały przed publicznością prezentując się m.in. w strojach country czy hipisowskich jako „dzieci kwiaty”. Popisywały się też umiejętnościami tanecznymi, wokalnymi oraz gry na instrumentach. Prezentacjom towarzyszyły występy dzieci i młodzieży z zespołów tanecznych „Uśmiech” i „Radość” pod kierunkiem Ilony Świerczek oraz przedszkolaków z Tworkowa przygotowanych przez Barbarę Kaszę.

Kulminacyjnym momentem wyborów był werdykt jury, które przyznało tytuły: „Najsympatyczniejszej nastolatki gminy Krzyżanowice” – Joannie Witeczek, I wicemiss – Natalii Jęczmionce i II wicemiss – Natalii Krzykale. Ponadto Nicole Skiba została Miss Publiczności, a Agnieszka Sofińska – Miss Foto.

Tegoroczna zwyciężczyni jest uczennicą drugiej klasy gimnazjum. – Do konkursu namówiła mnie koleżanka. Nie spodziewałam się, że zwyciężę. Traktowałam konkurs jak dobrą zabawę. Teraz jednak świetnie się czuję jako miss – mówiła pełna emocji Joasia.

Dziewczęta otrzymały atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów, a wręczyli je wraz z szarfami dla zwyciężczyń: sekretarz gminy Krzyżanowice Marcin Kucza, przewodniczący jury Janusz Niźborski oraz dyrektor GZOKSiT Daria Wieczorek.

Wyborom, tradycyjnie zorganizowanym przez GZOKSiT w Tworkowie przyglądało się ok. 600 mieszkańców gminy Krzyżanowice wraz z wójtem Grzegorzem Utrackim. W festynową atmosferę wprowadziła wszystkich uczestników imprezy Sabina Ciuraszkiewicz.

(ewa)

• Numer: 25 (1101)
  • Data wydania: 18.06.13