Najpiękniejsze dziewczęta Raciborszczyzny po latach
Z okazji naszego jubileuszu pytamy zwyciężczynie konkursów piękności o wspomnienia. Dziś druga część tego cyklu.
Joanna Lorek była jedną z pierwszych miss jakie wybrano na obozie w Gąskach, na początku lat dziewięćdziesiątych. Nie tylko wtedy pisały o niej Nowiny Raciborskie. Tygodnik prezentował ją również jako pracownika salonu samochodowego seata, który działał w minionej dekadzie przy ul. Opawskiej (obecnie sklep Szyneczka). Nie udało nam się namówić pani Joasi na wspomnienia z czasów gdy zakładała koronę dla najpiękniejszej. Wiemy jedynie, że nie jest już niestety raciborzanką.
Wygrała w gimnazjum, podbiła Mediolan
Natalia Popis jest najmłodszą miss jaką spytaliśmy o wspomnienia. 17-letnia raciborzanka została Miss Gimnazjady przed 3 laty. – Było to wówczas dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Po raz pierwszy wzięłam udział w takiej rywalizacji. Osiągnęłam wtedy mój pierwszy mały sukces – mówi Natalia. Niedługo po tych laurach trafiła na konkurs internetowy na miss roku. – Wpierw wygrałam ogólnopolską konkurencję na miss lipca, by na koniec roku zdobyć tytuł wicemiss w tej zabawie – opowiada.
Obecnie Popis jest modelką w poznańskiej agencji Hook, z którą związała się 2 miesiące temu. Dzięki temu zdobyła kontrakt na 5-tygodniowy pobyt w Mediolanie. – Brałam udział w pokazach mody i sesjach fotograficznych. Już spodziewam się następnego kontraktu, prawdopodobnie w wakacje – przyznaje raciborzanka. Modeling traktuje jako przygodę. – Jeśli dostanę kolejne szanse by zaistnieć w tej sferze to chętnie skorzystam, ale najważniejsza jest teraz nauka – stwierdza Natalia Popis. Uczy się w II klasie ZSO nr 1 o profilu lingwistycznym.
Najnowsze komentarze