Wtorek, 19 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei

RSS

Sonda - Mieszkańcy regionu o sobotniej tragedii

13.04.2010 00:00 acz
Mariusz Wojnowski – student
W pierwszej chwili czułem szok i niedowierzanie. Cały czas myślę jak mogło do tego dojść. Nikt nie zna dnia ani godziny. Jestem patriotą i mam nadzieję, że pomimo tej tragedii, wyniknie z tego coś dobrego dla Polski. Rosjanie też mieli przemyślenia, w końcu puścili film „Katyń” w swojej telewizji.

Jolanta Skorupska – uczennica
Byłam w szoku, nie uwierzyłam w całe zdarzenie. Nie da się tego porównać do czegokolwiek, zginęło zbyt wielu ważnych ludzi. Nadal czuję smutek, szczególnie gdy słyszę o Marii Kaczyńskiej, której ciała nie potrafią zidentyfikować.

Magdalena Kogut i Michalina Skorupka – uczennice liceum
Poruszyła nas ta tragedia. Choć nie interesuje nas polityka, szkoda nam tych ludzi. Każdemu mogło się to przydarzyć. W relacjach telewizji prezydent wydaje się być teraz bardziej sympatyczny. Za mało się mówi w mediach o innych ofiarach katastrofy.

Eugeniusz Górański – emeryt
Szkoda mi wszystkich ofiar. Nie rozumiem czemu wszyscy lecieli jednym samolotem. Rosjanie się sprawdzili podczas całej akcji. Myślę, że to wydarzenie może uspokoi sytuację w polityce. Żeby tylko nie było podobnie jak po śmierci papieża.

Jan Jenczmionka – pracownik budowlany
Na początku było niedowierzanie. Akurat oglądałem film w telewizji gdy ogłosili tę katastrofę z prezydentem. Z relacji było widać, że Rosjanie się starali. Przez ten wypadek świat pozna historię Katynia. Nie można tego do niczego innego porównać.

Bożena Bula – nauczycielka
Czułam smutek, żal i niedowierzanie. Po twarzach ludzi widzę, że nadal wielu z nas się nie otrząsnęło po tej tragedii. Widać u przechodniów więcej powagi, zginęło w końcu wiele znanych osób. Chciałabym żeby całe zdarzenie wpłynęło jakoś na naszych polityków, za dużo wśród nich napastliwości.
  • Numer: 15 (935)
  • Data wydania: 13.04.10