Wtorek, 19 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei

RSS

Unitki grały na giełdzie

16.10.2007 00:00
– Po remisie w Koninie jeszcze bardziej żałuję dwóch straconych punktów z Czarnymi u siebie – przyznał trener Remigiusz Trawiński.

Mecze w Koninie odbywają się na dużym stadionie Aluminium, gdzie w weekendy odbywa się giełda handlowa, więc piłkarki muszą grać już o jedenastej rano.

Trenerzy Unii zmienili taktykę w porównaniu z przegranym u siebie 1:3 pojedynkiem z Medykiem, na inaugurację ekstraligi. – Teraz w defensywie ustawiłem 5 zawodniczek, z dwiema środkowymi. Cofnąłem do obrony Różkowską – wyjaśnia Trawiński. Założeniem przedmeczowym było też wyłączenie z gry szybkich napastniczek drużyny przeciwnej. – Nie pograły sobie. Stąd nie było też jakiś klarownych sytuacji bramkowych. Najlepszą miał mój zespół. Na cztery minuty przed końcem spotkania minimalnie chybiła główką Natalia Surma – przekazuje trener Unii.

Raciborzanki wystąpiły w składzie: Antończyk – Różkowska (60’ Rżany), Rytwińska, Kawalec, Kasperska, Krupa – Surma, Sęga, Darda – Sznyrowska, Wiśniewska (80’ Cichecka).

Szkoleniowca Unii martwi słabsza forma napastniczki Patrycji Wiśniewskiej. – Na Uniwersjadę jechała w wyśmienitej dyspozycji, a odkąd stamtąd wróciła nie umie się odnaleźć – twierdzi Trawiński. Chwali za to postępy, jakie czynią Katarzyna Krupa i Natalia Surma.

W sobotę Unia gra u siebie z Golem Częstochowa o godz. 15.00.

ma.w

• Numer: 42 (809)
  • Data wydania: 16.10.07