Sabina Skrzypiec założy strój z orłem
– Sabina zdobyła trzy srebrne i brązowy medal w konkurencjach indywidualnych oraz dwa złote w wyścigach sztafetowych. W sztafecie 4x50 m stylem dowolnym i 4x50 m stylem zmiennym dziewczęta „Hetmana” Łuków, gdzie występuje moja podopieczna ustanowiły nowe rekordy Polski – mówi trener ZSOMS Maria Gawliczek. Zawodniczka „Energetyka” Rybnik stawała na drugim stopniu podium na 100 i 200 m st. dowolnym oraz 100 m st. zmiennym. Ponadto była trzecia na 50 m st. dowolnym. – To niesamowite dla mnie mistrzostwa i wielkie przeżycie. Będę reprezentowała Polskę! Mój sen, marzenia o założeniu biało-czerwonego dresu spełniły się. Warto uprawiać sport i mieć cel, do którego się dąży. Te zawody mają swoistą atmosferę. Wszyscy stają się przyjaciółmi, pomimo tego, że walczymy w wodzie o medale i miejsca. Rywale kibicują i trzymają kciuki za innych, są uśmiechnięci, radośni. To taka wielka, szczęśliwa rodzina – komentuje Sabina.
Trenerem kadry będzie szkoleniowiec „Skarpy” Lublin Sławomir Pliszka, znany jako trener jednej z najlepszych polskich pływaczek Pauliny Barzyckiej.
MiR
Najnowsze komentarze