Pomysł z życia wzięty
26 stycznia w ZSP nr 2 w Ocicach odbyło się wręczenie nagród w konkursie na logo akcji „Zima w mieście 2006”.
To już 10 edycja tego konkursu Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu Urzędu Miasta oraz Almar Electronics. Wpłynęło nań 90 prac. Zwyciężył projekt 10-letniego Maćka Machnika z ZSP nr 2 w Ocicach. Dużo nad nim myślałem. Kiedy lepiłem bałwana i wiozłem kule śniegowe na sankach wpadłem na pomysł, żeby tak wyglądało logo. Później mama mi podpowiedziała tę basztę, żeby się kojarzyło z Raciborzem. Praca nad projektem zajęła mi około tygodnia -opowiada zwycięzca. W konkursie brał udział po raz pierwszy. Jego opiekunem była Bożena Gładysz, a Maciej jest już szóstym, przygotowanym przez nią, zwycięzcą konkursu. Uczniowie bardzo chętnie wykonują tego typu prace, a ten konkurs jest szczególny, bo akcja „Zima w mieście” jest organizowana właśnie dla nich i sami mogą wybrać sobie logo. Bawiąc się wykorzystują umiejętności w praktyce – uważa Bożena Gładysz. Kolejne miejsca zajęli: 2. Paulina Zimny, 3. Kamila Lechowicz oraz Marta Czerwińska, Paweł Mertuszka, Agnieszka Kiełt, Patrycja Mikieko, Agata Kurka, Joanna Jaszowska, Dorota Goniowska. Nagrodami były programy komputerowe oraz karnety wstępu na lodowisko i do kina „Przemko” podczas ferii.
(e.Ż)
Najnowsze komentarze