Wtorek, 19 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei

RSS

Wynik jak marzenie

09.08.2005 00:00
Debiut piłkarek „Unii” Racibórz w I lidze wypadł korzystnie.
Zwyciężyły one na wyjeździe KKS Zabrze 9:1 (5:0). „Liczyłem na zwycięstwo, ale jego rozmiary mile mnie zaskoczyły” – przyznał trener Remigiusz Trawiński. Gole dla jego zespołu zdobywały: Marta Sęga 3, Monika Szczepaniak 2, Hanna Konsek 2, Izabela Cichecka i Katarzyna Nawacka. „Z gry podopiecznych nie byłem zadowolony. Zwłaszcza z tyłu panował chaos. Praktycznie grały napastniczki i skrzydłowe” – stwierdził Trawiński. Pomimo kłopotów z rozgrywaniem od samego początku dominacja unitek nie podlegała dyskusji. Pierwszą bramkę zdobyły już w 2 minucie, a ostatnią w 85 min. „Wynik jest jak z marzeń, ale do dziewcząt mam parę zastrzeżeń. Czeka nas dużo pracy przed niedzielnym meczem z Częstochową” – zapowiada trener. Ten przeciwnik z pewnością będzie silniejszy – to siódma drużyna w Polsce z minionego sezonu. W sobotę pokonała Tomaszów Mazowiecki 4:2. Tarnowskie Góry pokonały Kraków 4:1 i tabeli przewodzi „Unia”. Raciborzanki wygrały w Zabrzu w składzie: Antończyk – Hadam, Jarzębińska (Restel), Strzelczyk, Richter (Gonsior)– Cichecka, Kowal (Nawacka), Szczepaniak, Różkowska (Kaczmarska) – Konsek, Sęga.

(ma.w)
  • Numer: 32 (695)
  • Data wydania: 09.08.05