Wizytówką jest „Czapka”
Ósma - ostatnia w tym roku - sesja Młodzieżowej Rady Miasta poświęcona była podsumowaniu dziesięciu miesięcy tegorocznej działalności.
Jolanta Zubko - opiekun i koordynator Rady, podziękowała wszystkim za owocną współpracę a także przypomniała szczegóły akcji pn. „Super - samorząd 2005”. Podczas sesji omawiano też inne akcje: „Czapka św. Mikołaja”, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, casting do musicalu „Love love”, koncert „Młodzież Raciborszczyzny w hołdzie Janowi Pawłowi II w dniu Jego urodzin”. We współpracy z Gimnazjum nr 4 Rada przygotowała również festyn rodzinny. Wszystkie te akcje są dla nas jednakowo ważne, cieszę się, że udało się je zorganizować. W tym roku kończy się moja przygoda z Młodzieżową Radą Miasta bo wygasa mój mandat, ale mam nadzieję, że będą kolejne edycje naszych akcji , szczególnie „Czapki św. Mikołaja”, bo to jest już taka nasza wizytówka - powiedział Mateusz Ulański, przewodniczący Młodzieżowej Rady Miasta. Ostatnim punktem sesji była uchwała w sprawie powołania rzecznika prasowego, którego dotychczas brakowało. Poznamy go we wrześniu.
(e.Ż.)
(e.Ż.)
Najnowsze komentarze