Czwartek, 19 grudnia 2024

imieniny: Gabrieli, Dariusza, Urbana

RSS

Ciasto francuskie ze szpinakiem wg KGW.tv

31.05.2016 00:00 red.

Przepis tygodnia

Potrzebne będą: paczka szpinaku mrożonego, 2 piersi z kurczaka, 250g pieczarek, duża cebula, 100g sera żółtego, 2 jajka, woreczek kaszy jaglanej, opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania: Kurczaka gotujemy lub pieczemy i kroimy w kostkę. Pokrojone pieczarki i cebulę należy przepiec, a następnie dodać szpinak i przesmażyć, aż odparuje woda. Kaszę jaglaną zagotować. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i trochę przestudzić, wbić jaja i dodać starty żółty ser. Farsz przełożyć do ciasta francuskiego. Piec aż się zarumieni (według wskazówek na opakowaniu ciasta). Smacznego!

  • Numer: 22 (499)
  • Data wydania: 31.05.16
Czytaj e-gazetę