Czwartek, 7 listopada 2024

imieniny: Antoniego, Ernesta, Achillesa

RSS

Co wykluje się z jajka?

10.02.2009 00:00
Dom Kultury Boguszowice i Dziecięcy Teatr „Supełek” zaparszają na bajkę.
„Moje – nie moje” to tytuł przedstawienia, które będzie można zobaczyć w Domu Kultury Boguszowice 15 lutego. Wykonawcami są aktorzy  Dziecięcego Teatru „Supełek”. Premiera bajki, która odbyła się 17 stycznia, zgromadziła komplet publiczności. „Moje – nie moje” to niezwykła historia zagubionego w lesie jajka, którym postanawiają się zaopiekować zwierzątka. Jego losy opowiadają aktorzy z Dziecięcego Teatru „Supełek”, którzy liczą sobie od 5 do 15 lat. Reżyserem spektaklu jest Izabela Karwot, za oprawę  plastyczną odpowada Aleksandra Mrok-Rutkowska, zaś elementy scenografii powstały dzięki wspraciu Koła Wikliny,  działajacego przy DK Boguszowice. Natomiast o światło dba Tomasz Porembski, a dźwięk – Tomasz Paszenda. Styczniowa premiera bajki spotkała się z gorącym przyjęciem ze strony publiczności. Wszyscy, którzy nie widzieli spektalu, mogą to nadrobić 15 lutego. Aby dowiedzieć się, co wykluje się z jajka i jaki to będzie miało wpływ na zwierzęta z lasu, trzeba wybrać się na przedstawienie, które będzie grane dwukrotnie: o 15.00 i 16.30.  Bajka  jest przeznaczona dla dzieci i widzów dorosłych bez ograniczeń wiekowych. Bilety w cenie 3 zł. Ich sprzedaż w dniach 9 – 11.02 jest prowadzona w sekretariacie DK Boguszowice od 10.00 do 18.00, a 12 i 13.02  od 8.00 do 16.00. Bilety można też kupić w niedzielę, 15.02 w kasie biletowej od godz.13.00.

(bea)
  • Numer: 6 (118)
  • Data wydania: 10.02.09