Poniedziałek, 18 listopada 2024

imieniny: Klaudyny, Romana, Filipiny

RSS

List do redakcji

21.12.2010 00:00 red
Szanowny Pan Adrian Czarnota
Redaktor Naczelny Nowin Raciborskich

Dobiega końca kolejna, czteroletnia kadencja samorządu terytorialnego w Polsce. Mijający okres jest jednocześnie ostatnim, jaki przepracowałem na stanowisku wójta, służąc Gminie Krzyżanowice i jej mieszkańcom. Podjąłem bowiem decyzję, by w tegorocznych, listopadowych wyborach samorządowych nie ubiegać się ponownie o tę zaszczytną funkcję.

Wraz z upływającą 8-letnią samorządową służbą, kończy się także moja współpraca w tej roli z Waszą Redakcją, dlatego chciałbym choć w ten sposób się pożegnać i serdecznie podziękować.

Dziękuję za możliwość współpracy w obszarze przekazywania i upowszechniania informacji o sprawach i rzeczach ważnych nie tylko dla mieszkańców naszej gminy. Odpowiedzialna rola mediów w demokracji jest nie do przecenienia. Dlatego cieszę się, że nasza współpraca była oparta na wzajemnym szacunku i zrozumieniu. Osobiście bardzo cenię sobie również to, że dzięki naszym relacjom miałem możliwość nabycia nowych, ważnych dla mnie i pożytecznych doświadczeń.

Życzę wielu sukcesów – osobistych i zawodowych, a także zdrowia, pomyślności i satysfakcji z podejmowanych działań oraz zadowolenia z dalszej współpracy z Gminą Krzyżanowice.

Leonard Fulneczek
  • Numer: 51/52 (970/971)
  • Data wydania: 21.12.10