Wtorek, 19 listopada 2024

imieniny: Elżbiety, Seweryny, Salomei

RSS

Z ziemi włoskie

12.10.2004 00:00
Pod hasłem „pożegnania lata” w niedzielę 3 października na stadionie OSiR-u odbył się piknik rodzinny. Gwiazdą była słynna In-Grid. Swoim występem podbiła serca raciborzan i zyskała tu wielu nowych fanów.
Przed głównym koncertem wystąpili jeszcze Norbi (bodaj trzeci raz w naszym mieście) oraz Abra (przyjechała z uczestnikami reality-show „Bar” TV Polsat, w którym również występuje). Na stadionie miejskim zgromadziło się ponad 1,5 tys. widzów, większość by zobaczyć włoszkę In-Grid. Koncert był znakomity, wokalistka przywitała publikę polskim „Dzień dobry”, czym wywołała lawinę oklasków. Spontanicznością i świetną znajomością kilku polskich słów sprawiła, że wszyscy włączyli się do zabawy. Koncert In-Grid trwał około godziny. Po występie artystka udała się na spotkanie z prasą do restauracji „Braxton”. Organizatorem imprezy byli Jolanta i Roman Makulikowie. Jestem bardzo zadowolony z występu nie tylko In-Grid ale także Abry i Norbiego. Oni „nakręcili” pozytywnie publiczność. Myślę o organizacji kolejnych imprez z udziałem gwiazd - powiedział Roman Makulik, który pierwotnie myślał o występie Kate Ryan na stadionie rybnickiego RKM-u. Z korzyścią dla raciborzan wybrał inną lokalizację i artystkę. W promocję imprezy zaangażował stacje i gazety z dwóch województw. In-Grid sprowadził dzięki pomocy licznych sponsorów.

(dr)
  • Numer: 42 (652)
  • Data wydania: 12.10.04