Ryba ze spuszczoną głową
Tomek Janus (6 lat)
To jest takie szklane. Żeby przechowywać w nim rybki albo zwierzaki, jak świnki. Można też żółwie. To może być naprawdę duże. Z muszelkami i kamyczkami wygląda ładnie. Rybki przez to sobie wyobrażają, że są w domu. Mój wujek ma takie akwarium, więc wiem.
Trochę rybek w nim ma.
Łukasz Witt (6 lat)
Nie widziałem jeszcze takiego wielkiego akwarium. Ale chyba to jest takie coś jak ze szkła. Można w nim pewnie trzymać różne rzeczy. Może w nim być też woda i ryby. One mają takie malutkie fajne ogonki. Widziałem je, a morze też, więc wiem, jakie są tam rybki.
Oliwia Pater (6lat)
Widziałam już takie szklane. Miało kształt koła, były w nim rybki, na pewno to ich domek. Ale czy można trzymać w nim też żółwia, nie wiem. To co widziałam, było małe. Także rybka, jedna w takim akwarium. Chyba była smutna, ale dlaczego...?
Dominik Burgieł (6 lat)
To jest takie coś jak prostokąt, z rybami i żółwiami w środku. Pewnie można też dać tam inne zwierzęta, roślinki. Mam w nim jedną rybkę, zapomniałem, jak się nazywa. Trzeba karmić, ale nie za często, bo jak takie rybki za dużo zjedzą, to w żołądku za wiele będą mieć i mogą pęknąć.
Kasia Szymczyk (7 lat)
Jest to coś takiego szklanego w kształcie koła. Na rybki się je używa. Pewnie też inne zwierzęta mogą w nim żyć. Ja bym do tego też włożyła muszelki. Widziałam kiedyś rybkę w akwarium. Mała była, i jakaś taka smutna. Bo miała jakby spuszczoną główkę. Może była samotna.
Justyna Mikunda (6 lat)
Miałam takie akwarium jak kółko. Była w nim sobie rybka, ale mi zdechła. Nazywała się Oliwia. Miała też w tym piasek i drzewko. Codziennie ją karmiłam, ale nie można było dawać za dużo jej zjeść. Cieszyłam się jak pływa. Szkoda jej, chyba jej się też podobało u mnie.
Najnowsze komentarze